Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Onderzoek: Autobezit krijgt boost door coronacrisis

Uit een onderzoek van Autoscout24 blijkt dat de Belg door Covid_19 de auto hét vervoermiddel bij uitstek vindt. Meer nog, het zelf bezitten van een auto is terug een stukje belangrijker geworden.

Dat de auto een centrale rol speelt in ons leven wordt extra onderstreept door een onderzoek van Autoscout24. Uit een Europese enquête (3.609 respondenten) blijkt dat we de auto door de uitbraak van het Corona-virus belangrijker dan ooit vinden. Belgen (659 respondenten) spannen de kroon, want geen enkele andere Europese bevolking vindt het bezitten van een auto belangrijker.

Openbaar vervoer links

Zo laat maar liefst 82% van de Belgische ondervraagden weten dat ze sinds de uitbraak het openbaar vervoer links laat liggen. 70% zegt dan weer nee tegen huurauto’s en autodelen. Over het autobezit is de Belg dan weer bijna unaniem. Drie op de vier (74%) laat namelijk weten dat de persoonlijke auto door de crisis een stukje belangrijker is geworden.

Autobezit onderzoek aankoop tweedehands Corona

Daarmee doen we het zelfs beter dan Duitsland, autoland bij uitstek. Daar liet 65% weten de auto nu belangrijker dan ooit te vinden. In Nederland zijn ze het minst bekommerd over het bezit van de auto. Daar liet 57% weten de auto nu belangrijker te vinden dan voordien. Al is ook dat een significante stijging.

Goedkoper

We vinden de auto dus belangrijker dan ooit. Toch willen we op dit moment geen grote investering maken door Covid_19. Dan is een tweedehandswagen natuurlijk een ideaal alternatief! Eén op de tien potentiële autokopers heeft door de Coronacrisis besloten geen nieuwe maar wel een tweedehandswagen te kopen (cijfer: VAB). Amper 3% heeft te kennen gegeven haar aankoop definitief uit te stellen.

Autobezit onderzoek aankoop tweedehands Corona

Maar hoe gaan/ willen we onze tweedehandswagen dan kopen? Hangt het van de koper af, dan vooral voor minder geld. Bijna één op de twee kopers (47%) laat weten minder geld uit te willen geven bij de aankoop. Zonder twijfel heeft de gekrompen koopkracht daar iets mee te maken.

Anders kopen

De tijden van even zorgeloos bandenschoppen lijkt ook tijdelijk een halt toegeroepen. Want hoewel we tweedehandsauto’s willen kopen, heeft de Belg veel vragen hoe ze dat fysiek gaan doen. Het gebruik van 360°-foto’s (online) wordt door 65% gezien als een volwaardig alternatief. Bijna 2 op de 5 ziet zelfs een digitale testrit als een volwaardig alternatief. Al wil het merendeel van de ondervraagden toch liefst nog persoonlijk een blokje om rijden met de tweedehandswagen.

Autobezit onderzoek aankoop tweedehands Corona

Nu de lockdown steeds zachter voor de dag komt is het duidelijk dat de Belg terug denkt aan een auto te kopen, al zeker tweedehands. Daarbij wordt vooral meer research gedaan. 30% van de ondervraagden laat weten veel langer op Autoscout24 te surfen, terwijl ook automerken een explosieve groei noteren in tijd die doorgebracht wordt op configuratoren van modellen. Of hoe de auto een niet te negeren onderdeel van onze samenleving zal blijven de komende jaren...

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Audi e-tron doet aan sport: e-tron S!

Autonieuws

Land Rover Defender ook als lichte vracht: Defender Hard Top

Autonieuws

Toekomst Autosalon Genève onduidelijk

Autonieuws
Ontdek meer