Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Opgefriste Opel Crossland gaat Mokka achterna

Na de nagelnieuwe Mokka introduceert Opel een opgefriste versie van de Crossland. Die verliest zijn X in de naam en krijgt het nieuwe familiegezicht.

Stap je tegenwoordig de dealer binnen bij Opel, dan schuift het merk twee compacte crossovers naar voren: Mokka X en Crossland X. Mokka kreeg zopas een nieuwe generatie, Crossland krijgt nu een opfriskuur om beter in tred te lopen met het nieuwe familiegezicht van Opel.

Einde van X

Laat ons eerst beginnen met een belangrijke wijziging. Want enkele jaren geleden kreeg Opel plots de drang om “X” achter al haar crossovers te hangen. Ondertussen heeft de Mokka X zijn kruisje ingeleverd, nu volgt ook de Crossland X. Voortaan zeg je dus gewoon terug Mokka en Crossland.

Opel Crossland 2020 facelift

Net zoals de Mokka krijgt Crossland een opgefriste snuitje. Daarbij staat de “Vizor” centraal, een hippe designterm van Opel die duidt op het zwarte paneel tussen de koplampen en de Crossland lijkt uit te rusten met een brilletje. Datzelfde designtrucje passen de Duitsers eveneens toe aan de achterkant. Want ook de achterlichten worden geconnecteerd met een zwart strookje.

Aangepaste mechaniek

Een nieuwe snuit, dat is ook het ideale moment om even kritisch naar de techniek te kijken. Daardoor geniet de opgefriste Crossland van vernieuwde veren en dempers. Daarnaast werd ook de stuurinrichting aangepast voor een beter rijgevoel.

Opel Crossland 2020 facelift

Onder de kap geen grote wijzigingen. Want daar blijven klassieke verbrandingsmotoren de plak zwaaien. Zo is er een atmosferische 1.2-liter driecilinder benzine met 83 pk. Liever die 1.2 met turbo? Dan beschik je over 110 dan wel 130 pk. Dieselrijders krijgen een 1.5-liter viercilinder naar voren geschoven. Die is goed voor 110 dan wel 120 pk. Een volledig elektrisch exemplaar? Dat is mometeel enkel voorbehouden voor de nieuwe generatie Mokka.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Bentley Flying Spur gaat ook aan de V8

Autonieuws

Autosalon Brussel 2021 wordt met een jaar uitgesteld

Autonieuws

Iconisch Rolls-Royce-beeldje mag niet langer licht geven

Autonieuws
Ontdek meer