Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Peugeot 508 Sport Engineered: Productie bevestigd

In maart was de Peugeot 508 plug-in hybride nog een interessante concept car op het Autosalon van Genève. Nu is hij dat niet meer: Peugeot heeft bevestigd dat hij in productie gaat.

De Peugeot 508 heeft met zijn strakke lijn en sportieve uitstraling reeds al wat een karaktervolle berline kan gedroomd hebben. Momenteel is de sportiefste versie in de catalogus een 1.6 PureTech benzine met 225 pk. Dat is al mooi, maar het kan beter. En daar moet deze 508 Sport Engineered met 400 pk en 500 Nm voor zorgen. Die komt op de markt, zo heeft Peugeot nu bevestigd.

Peugeot-508 Sport Engineered Concept-2019-1280-01

Tweeten

Want intussen is het 508-gamma een plug-in hybride rijker. Diens benzinemotor en de elektrische motor leveren 225 pk. Peugeot heeft inmiddels ook al laten weten dat de 3008 Hybrid4 komt met twee elektrische motoren en goed voor een totaal vermogen van 300 pk. Van 300 pk naar 400 pk in de 508 Sport Engineered is blijkbaar maar een kleine stap.

Peugeot-508 Sport Engineered Concept-2019-1280-0c

Het nieuws kwam van Jean-Philippe Imparato zelf, de baas van Peugeot. In een video die hij op Twitter deelde bekijkt hij samen met designdirecteur Gilles Vidal de concepts van de afgelopen jaren. Wanneer ze bij de Peugeot 508 Sport Engineered komen, zegt Imparato rechtuit: “Dit daarentegen is geen concept, maar een voorproefje. We hebben vanmorgen het licht op groen gezet voor dit project. Binnen anderhalf jaar zie je hem op straat opduiken.” Soms kan Twitter dus ook voor goed nieuws dienen. Nu nog even geduld uitoefenen.

Peugeot-508 Sport Engineered Concept-2019-1280-2b

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Lamborghini Huracán EVO RWD Spyder: Toples driften!

Autonieuws

Mercedes E-Klasse Coupe: De absurde namendokter

Autonieuws

PSA hangt busjes aan de stekker

Autonieuws
Ontdek meer