Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Polestar 2 is gearriveerd in België!

Polestar, het elektrisch zustermerk van Volvo, laat met trots weten dat haar 2 aangekomen is op Belgische bodem. Met de haven van Zeebrugge als uitvalsbasis voor Europa.

In Europa wordt er reikhalzend uitgekeken naar de Polestar 2. Niet gek, want geen andere auto rijdt bewust zo hard in het vaarwater van de Tesla Model 3. Net zoals die Amerikaanse EV is de Polestar 2 een elektrische sedan met zo’n 400 pk en een accu van 78 kWh. En kijk, de eerste lading 2’s zijn nu gearriveerd op Belgisch grondgebied.

Geduld

We moeten wel meteen je enthousiasme temperen. Want hoewel enkele tientallen 2’s van de boot werden gereden in de haven van Zeebrugge zijn die niet voor ons. Nee, de eerste exemplaren trekken richting Noorwegen en Zweden, dé grootste markten voor elektrische auto’s in Europa. Toch laat Polestar in één adem weten dat er ondertussen al een andere boot uit China vertrokken is met een lading 2’s voor Frankrijk, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België.

Polestar 2 Belgium

Of de Polestar 2 een deuk kan maken in de verkoopcijfers van Tesla valt nog af te wachten. De Zweedse auto (van Chinese ouders) heeft op papier de wind in de zeilen, met dank aan een lagere aankoopprijs en een range van 470 kilometer die kan wedijveren met de reikwijdte van de Model 3. Daarenboven zal deze Polestar 2 beter afgewerkt zijn dan de Amerikaan.

Polestar 2 Belgium

Althans, dat hopen we. Want daarmee kan Polestar wel eens klanten voor zich winnen. Temeer omdat Polestar een zuster is van Volvo, waardoor ook het dealernetwerk groter is. Volgende week kunnen we de 2 alvast aan de tand voelen. We houden je op de hoogte!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Audi e-tron doet aan sport: e-tron S!

Autonieuws

Land Rover Defender ook als lichte vracht: Defender Hard Top

Autonieuws

Toekomst Autosalon Genève onduidelijk

Autonieuws
Ontdek meer