Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Polestar 2: meer vermogen met betalende download (maar niet voor ons)

Polestar doet een Tesla’tje en biedt meer vermogen aan via een over-the-air-update. Bij de Zweden moet je er wel voor betalen, en is de update voorlopig alleen voorbehouden voor onze noorderburen.

Bij een over-the-air-update je elektrische auto meer vermogen geven: Tesla maakt er regelmatig een gewoonte van op zijn Model 3, Model Y en de rest van het gamma. Concurrent Polestar slaat nu dezelfde weg in met zijn Polestar 2. Al gaat de vergelijking tussen de twee concurrenten niet helemaal op.

AS24 Polestar 2 2021 statisch voor

Stickers en logo’s

Polestar heeft nu een Performance-software-upgrade klaar voor de Long Range Dual Motor-versie van de Polestar 2. Met andere woorden: de originele 2 met twee elektromotoren en in totaal 408 pk. Bestel je op de Polestar-website de Performance-upgrade, dan sturen de Zweden een upgrade naar je auto die in totaal 476 pk en 680 Nm vrijmaakt uit beide elektromotoren. Met andere woorden: 68 pk en 20 Nm meer. Polestar stuurt je ook nog een aangepaste stickerset op om de vermogensaanduiding op de flanken van je Polestar 2 te corrigeren, en een ‘Polestar Engineered’-logo voor in de grille.

AS24 Polestar 2 2021 Polestar Engineered

Niet zomaar installeren

De addertjes onder het gras? In tegenstelling tot bij Tesla is de vermogensupgrade bij Polestar betalend: je betaalt er in totaal 1.000 euro voor. In Nederland is de upgrade beschikbaar, maar in ons land nog niet: bij ons doet de wetgeving wat moeilijker over extra vermogen uit een bestaande auto. Maar ook bij onze noorderburen kan dat niet zomaar: zakelijke en leasingrijders mogen de upgrade niet installeren, particuliere kopers dan weer wel.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

VAB-Gezinswagen van het jaar 2022: dit zijn de winnaars!

Autonieuws

BMW plant krachtigste M ooit met afzonderlijke M-SUV

Autonieuws

Skoda Karoq passeert bij de plastisch chirurg

Autonieuws
Ontdek meer