Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Audi S3 – Audi S3 MTM met 330 pk

Audi´s S3 biedt een fantastische basis voor diverse tuners. Zo ook voor MTM (Motoren Technik Mayer) uit het Duitse Wettstetten. De Duitse tuner wist de 2.0 liter turbomotor uit de Audi S3 te tunen tot een spectaculaire 330 pk. De VAG-motoren zijn bij vele tuners zeer populair.

Ze zijn immers prima te tunen en daardoor tot zeer spectaculaire krachtbronnen om te bouwen. Dat geldt ook voor de 2.0 TFSI-motor zoals die in de Audi S3 ligt. Wanneer de S3 van de productielijn komt is de motor goed voor een vermogen van 265 pk en een koppel van 350 Nm. Niets mis mee eigenlijk. Maar bij tuner MTM begonnen de handen al snel te jeuken en werd binnen korte tijd een tuningskit voor de S3 ontwikkeld. Motortuning

De eerste stap in het tuningsprogramma was een aanpassing in het motormanagementsysteem. Dankzij het opnieuw programmeren van het systeem werd een vermogenswinst van 45 pk gerealiseerd. Dankzij onder andere extra aanpassingen aan het in- en uitlaatsysteem werd het vermogen totaal opgeschroefd tot een spectaculaire 330 pk en 420 Nm. Daarmee weet de S3 in slechts 5,1 seconden naar 100 km/h te sprinten en is de topsnelheid van 250 km/h niet langer de limiet. De S3 van MTM weet namelijk een top van 264 km/h te behalen.

Onderstel

Naast de motorische aanpassingen werd ook het onderstel van de S3 op diverse punten aangepast. Voor extra remmend vermogen werden drie verschillende remsystemen ontwikkeld. Het meest spectaculaire systeem is voorzien van 380x34 mm geperforeerde remschijven en enorme remklauwen en blokken. Met behulp van een verlagingskit kan de S3 naar wens met 35 tot 65 mm worden verlaagd. Een setje lichtmetalen wielen in het formaat 19 inch maken de S3 ook visueel nog aantrekkelijker.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

BMW i5 preview (2023) banner

Preview: BMW i5, elektrisch in de sneeuw

Autonieuws
Polestar 2 BST Edition 230 (2023) banner

Première: Polestar 2 BST Edition 230, net iets exclusiever (2023)

Autonieuws
Lego Land Rover Defender (2023) banner

Speeltip: Lego Icons Classic Land Rover Defender 90 (10317)

Autonieuws
Ontdek meer