Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Presentatie: Opel Corsa GSi – Oude naam, nieuw jasje

De naam GSi herleeft in de nieuwe Opel Corsa GSi. De kleine sportieveling op basis van de succesvolle Corsa wordt aangedreven door een 150 pk sterke viercilinder turbomotor. Opel positioneert de Corsa GSi daarmee rechtstreeks onder de Corsa OPC. Het uiterlijk van de GSi is dan ook minder extreem

De letters GSi zijn voor de gemiddelde Opel-liefhebber een begrip. We kennen allemaal de sportieve Astra´s GSi en Corsa´s GSi. Maar met de komst van het OPC-label verdween de naam GSi naar de achtergrond en uiteindelijk uit het leveringsgamma. Maar Opel haalt de naam opnieuw onder het stof vandaan met de presentatie van de nieuwe Corsa GSi.

Sportief, maar niet extreem

Het uiterlijk van de Corsa GSi is sportief te noemen, maar veel minder extreem dan dat van de Corsa OPC. Waar die laatste echt als een sportieveling kan worden gezien is de Corsa GSi veel bescheidener. De auto dankt zijn onderscheidende karakter aan een voorspoilerlip, een achterspoilerlip en een spoiler op de achterklep. Verder zien we zijskirts, een verchroomde uitlaatpijp en 17 inch lichtmetalen wielen.

Rode accenten

Het interieur van de Corsa GSi onderscheidt zich van zijn minder bedeelde soortgenoten door onder meer de sportief gevormde stoelen met rode bekleding. De kleur rood is ook terug te zien op het stuurwiel, de gordels en bovendien zijn er aluminium pedalen gemonteerd.

150 pk turbomotor

Onder de motorkap heeft Opel een geknepen versie van de 1.6 liter viercilinder turbomotor gelepeld. De motor levert in de Corsa GSi een vermogen van 150 pk en een koppel van 210 Nm. Dankzij dit vermogen weet de Corsa GSi in slechts 8,1 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 210 km/h te behalen. Om deze sportieve prestaties extra kracht bij te zetten heeft Opel het onderstel sportiever afgestemd en verlaagd.

Dit najaar bij de dealers

De nieuwe Corsa GSi zal leverbaar worden als 3- en 5-deurs maar komt helaas niet naar Nederland.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Ford prijst elektrische Mustang Mach-E: Vanaf 48.000 euro

Autonieuws

Officieel: BMW 6 Reeks GT facelift (2020)

Autonieuws

BMW X2 xDrive25e toont opgefrist smoelwerk

Autonieuws
Ontdek meer