Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Prijzen autoverzekeringen steeds goedkoper

Al sinds 2016 worden autoverzekeringen goedkoper. De sterke concurrentie, het potentieel meer thuiswerk én de Corona-crisis kunnen die prijzen misschien nog verder de dieperik in duwen.

Het leven wordt steeds duurder, dat is een feit. Al moeten er regels op de uitzondering zijn. De BA autoverzekering is er zo eentje. Want de “Burgerlijke Aansprakelijkheid” is al sinds 2016 in prijs aan het dalen. Het voorbije jaar werd de BA Autoverzekering gemiddeld gezien nog eens 1,33% goedkoper. Dat blijkt alvast uit cijfers van verzekeringsspecialist Hillewaere.

Significante daling

De reden daarachter hoeft niet ver gezocht te worden. Want de taaie concurrentie op de markt zorgt ervoor dat vooral de consument profiteert. En die concurrentie kan er zijn omdat we steeds minder schade veroorzaken. In 2010 waren er op elke 1.000 wagens met een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid nog 72 voertuigen waarmee schade werd gereden. In 2018 zakte dat getal al naar 59.

Car insurance

Een forse daling die niet zozeer verklaard wordt door het feit dat we plots beter chauffeurs zijn. Wel door de normalisering van moderne rijhulpsystemen. Denk dan aan parkeersensoren maar evengoed aan een rijstrookassistent, een noodrem,... Kortom: auto’s zijn de laatste tien jaar weer een stuk veiliger geworden.

Minder km = goedkopere BA

Al stopt de goede nieuws-show daar niet. Want de verzekeringsspecialist kijkt ook al vooruit in haar glazen bol en stelt dat de dalende trend zich de komende jaren zal blijven verderzetten. Zo zullen auto’s uiteraard nog veiliger worden maar kan er dankzij thuiswerk ook wel eens minder gereden worden. Waardoor de vaak goedkopere kilometerverzekering plots binnen handbereik van een grote groep automobilisten komt.

Car insurance

Net zoals het loont om geregeld te veranderen van energieleverancier is het nu misschien wel meer dan ooit het moment om je autoverzekering nog eens kritisch te bekijken. Want wie houdt er nu niet van een kleinere factuur?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

VAB-Gezinswagen van het jaar 2022: dit zijn de winnaars!

Autonieuws

BMW plant krachtigste M ooit met afzonderlijke M-SUV

Autonieuws

Skoda Karoq passeert bij de plastisch chirurg

Autonieuws
Ontdek meer