Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

PSA hangt busjes aan de stekker

Peugeot, Citroën en Opel delen busjes en die busjes gaan nu aan de stekker. De e-Expert, Ë-Jumpy en Vivaro-e zijn klaar voor hun elektrische pakjesronde!

Franse merken Peugeot en Citroën delen de fundamenten van een busje met Opel. Het resultaat zijn de Expert, Jumpy en Vivaro, geen nobele onbekenden bij de lokale loodgieter of elektricien. Die busjes krijgen nu een volledig elektrisch derivaat. Voor de milieubewuste onderneming.

E’tje

Bestellen bij Peugeot-, Citroën- of Opeldealer doe je het busje respectievelijk als e-Expert, Ë-Jumpy en Vivaro-e. Hoewel de namen verschillen, doet de basis dat niet. Want ongeacht waar het “e”-tje staat in de naam, krijg je als klant de keuze uit twee batterijversies.

PSA Electric van

Zo is er bij alle merken een variant met een accu van 50 kWh en eentje met een batterij van 75 kWh. De elektromotor, die is steeds 136 pk en 260 Nm koppel sterk. De set-up moet er in theorie voor zorgen dat je zo’n 230 (50 kWh) tot 330 (75 kWh) kilometer ver geraakt.

Geen verschil

Afhankelijk van welke uitvoering en lengte je kiest kan je tot 1.275 kilogram kwijt achterin én 1 ton trekken. Waardoor deze elektrische versies niet echt inboeten op hun dieselbroeders.

PSA Electric van

Omdat het trio wordt gebouwd op PSA’s platform voor elektrische auto’s, zit de accu ook mooi verpakt onder het chassis. Waardoor je geen laadruimte verliest achterin. Dit najaar komen elektrische busjes op de markt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Toyota Hilux: De sterkste pick-up ter wereld steekt in het nieuw (2020)

Autonieuws

Onderzoek: Autobezit krijgt boost door coronacrisis

Autonieuws

Hebbeding: Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37

Autonieuws
Ontdek meer