Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Renault: bedrijfswagens in het nieuw

Renault heeft een nieuw gamma bedrijfswagens klaar, met een nieuw instapmodel dat Express heet. De Fransen halen ook een deurstijl van de Kangoo weg om makkelijker te kunnen laden.

Bedrijfs- en bestelwagens spreken niet meteen tot de verbeelding. Toch bevat het nieuwe gamma van Renault enkele verrassingen. Geloof ons: de Fransen hebben een handig trucje uitgedacht om het laden en lossen makkelijker te maken.

AS24 Renault laden

“Sesam, open u”

De nieuwe Kangoo Van ziet zijn catalogus uitgebreid met de optie “Sesam, open u”. En dat is geen mop. De optie met de gekke naam haalt de volledige deurstijl aan passagierskant weg, net zoals de Ford B-Max. Het resultaat: met de twee zijdeuren geopend is de laadopening maar liefst 1,45 meter lang. Daardoor wordt lange voorwerpen laden zelfs in de stad kinderspel.

Voor de rest is de nieuwe Kangoo Van beschikbaar in twee lengtes met laadvolumes van 3,3 tot 4,9 kubieke meter. Net als in de vorige generatie worden de benzine- en dieselmotoren vergezeld door een volledig elektrische versie. Die krijgt een batterij van 44 kWh en een rijbereik van 265 kilometer.

AS24 Renault interieur

Expreslevering

Nog een nieuwkomer is een instapmodel voor het bedrijfsvoertuigengamma van Renault. Dat heet Express, en is in feite een Dacia Dokker met Renault-logo. Hij gebruikt dus dezelfde motoren: een benzineversie van 100 pk en twee dieselversies met 75 en 95 pk. De laadruimte is nog steeds 3,3 kubieke meter groot, geschikt voor voorwerpen die tot 1,91 meter lang zijn. Zie je wel dat bedrijfs- en bestelwagens soms interessant kunnen zijn?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Toyota GT86 wijzigt van naam, niet van karakter (2021)

Autonieuws

Elektrische Mini bestond 20 jaar geleden al... maar BMW wist van niets

Autonieuws

Seat Tarraco gaat aan de stekker

Autonieuws
Ontdek meer