Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Renault Mégane 2020: Nu ook als plug-in hybride

Vier jaar na zijn introductie is het tijd voor een update van de huidige generatie van de Renault Mégane. Renault maakt van de gelegenheid gebruik om ook een plug-in hybride te introduceren.

Laten we bij het begin beginnen. De Renault Mégane krijgt enkele discrete uiterlijke aanpassingen. Vooraan zien we een hertekende bumper die hem wat meer présence verschaft, en de lichtblokken vooraan en achteraan krijgen leds. Hierdoor krijgen de richtingaanwijzers achteraan een dynamisch patroon.

21238501 2020 - Nouvelle Renault MEGANE

Ook in het interieur noteren we enkele wijzigingen, met als doel de Mégane wat kostbaarder te doen aanvoelen. Zo zien we dat hij – in optie weliswaar – een 10,3-duim groot digitaal dashboard kan krijgen. Standaard heeft hij een 7-duim groot centraal multimediascherm, maar in optie kan dat een 9,3-duim scherm worden. We zien een nieuwe bediening van de airco waarbij de temperatuur wordt weergegeven in het midden van de draaiknop.

21238504 2020 - Nouvelle Renault MEGANE

‘Eco’ benzineblok

Renault heeft eveneens de veiligheidssnufjes verbeterd en de Mégane voorzien van een slimme cruise-control en actieve rijvakcorrectie, waardoor hij nu over een beperkte vorm van autonoom rijden beschikt (niveau 2).

21238435 2020 - Nouvelle Renault MEGANE E-TECH Plug-in

Het motorenaanbod is vernieuwd. De 1,3-liter benzinemotor blijft beschikbaar met 115 pk, 140 pk en 160 pk, maar Renault voegt nu ook een versie met 100 pk toe. Dieselrijders wenden zich tot de 1,5-liter Blue dCi, die beschikbaar is met 95 pk en met 115 pk.

21238505 2020 - Nouvelle Renault MEGANE

RS en RS Line

Renault voert de GT Line af en vervangt die door het nieuwe sportieve uitrustingsniveau RS Line. De aanpassingen zijn uitsluitend uiterlijk. Wie op zoek is naar echte prestaties, moet zich tot de RS wenden. Ook daar zijn enkele aanpassingen te melden. Zo kan je de klassieke RS voortaan uitsluitend in combinatie met het sportchassis bestellen. De 1,8-liter turbobenzine blijft op 300 pk, maar krijgt meer koppel. Dat stijgt naar 400 Nm met de manuele versnellingsbak, en zelfs 430 Nm met de EDC7-traps. Ook de RS Trophy zweert voortaan uitsluitend bij het sportonderstel.

21238456 2020 - Nouvelle Renault MEGANE R S Trophy

E-Tech

Daarnaast zien we ook elektrische aandrijving zijn intrede doen in de Mégane. Renault kiest niet voor de makkelijke weg met een mini-hybride, maar gaat voluit voor een plug-in hybride. Die bestaat uit een 1,6-liter turbobenzine en een elektrische motor, samen goed voor 160 pk. Het batterijpack is compact, maar biedt daarentegen slechts 9,4 kWh. Het geheel blijft wel licht en helpt Renault aan een autonomie van 50 kilometer, gemeten volgens de WLTP-test.

21238441 2020 - Nouvelle Renault MEGANE E-TECH Plug-in

Prijzen hebben we nog niet, maar zo’n plug-in hybride zal natuurlijk een stuk duurder zijn. CO2-cijfers hebben we evenmin momenteel. De opgefriste Renault Mégane staat deze zomer bij de dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Volkswagen koopt (hopelijk) CO2-boetes af via MG

Autonieuws

Lexus frist LS limousine op

Autonieuws

Peugeot keert terug naar Le Mans

Autonieuws
Ontdek meer