Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Seres 3: nieuwe Chinese elektrische SUV

Het nieuwe Amerikaans-Chinese merk Seres begint in België met de verkoop van een nieuwe elektrische SUV. De Seres 3 heeft een batterij van 54 kWh en moet 329 kilometer ver geraken.

Alweer een Chinese SUV. De komst van de elektrische auto lijkt de poort van de Europese markt geopend te hebben voor Chinese constructeurs. Na MG en recent ook BAIC en DFSK, ziet ons land Seres opduiken. Dat merk heeft de dubbele nationaliteit, want het is gebaseerd in Santa Clara, in Californië. Het maakt wel deel uit van de Chinese groep Chongqing Sokon.

AS24 Seres exterieur

Compacte SUV

Om zich te verzekeren van een plaats op onze markt begint Seres met een compacte SUV. Een elektrische bovendien, die rechtstreeks concurreert met de MG ZS EV en de Hyundai Kona Electric. De Seres 3 krijgt een batterij van 53 kWh en een rijbereik van 329 kilometer, en heeft aan een snellader (100 kW) 80 procent rijbereik bijgeladen in 30 minuten.

De energie die in de relatief grote batterij wordt opgeslagen, voedt een elektromotor van 163 pk en 300 Nm op de vooras. De meer dan 1,7 ton zware SUV haalt 100 km/u in 8,9 seconden en heeft een topsnelheid van 159 km/u.

AS24 Seres interieur

Betaalbaar

De Seres 3 wordt in ons land ingevoerd door OneAutomotive, dat eveneens BAIC en DFSK verdeelt. Hij is beschikbaar vanaf 32.690 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Golf GTI-vermogen voor Seat Tarraco

Autonieuws

Revolutie bij Renault: nieuwe elektrische R5

Autonieuws

Porsche viert 25 jaar Boxster met speciale editie

Autonieuws
Ontdek meer