Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Singer ACS: de spirit van de 959 Paris-Dakar

Singer, de Amerikaanse Porsche 911-specialist, heeft een sportieve terreinwagen klaar: de ACS. Die is gebouwd voor offroad-endurancewerk, heeft vierwielaandrijving en een flat-six van 450 pk.

Hoe vat je de spirit van de 959 Paris-Dakar samen? Dat is de vraag die de Amerikanen van Singer zich ongetwijfeld gesteld hebben. Om de vraag van een gefortuneerde klant zo goed mogelijk te beantwoorden, sprak Singer de Britse 911-terreinspecialist Richard Tuthill aan. Het resultaat is indrukwekkend.

AS24 Singer voor

Offroad endurance

Het nieuwe speeltje van Singer heet ACS (All-Terrain Competition Study) en bevindt zich op dit moment nog maar in een prototypefase. De fundamenten zijn wel al aanwezig. Onder het koolstofvezel koetswerk zit de basis van een Porsche 911 (964), vierwielaandrijving met dubbel sperdifferentieel, twee dempers per wiel en een sequentiële versnellingsbak. Maar het pronkstuk is de 3,6 liter grote zescilinder boxermotor met twee turbo’s, die maar liefst 450 pk produceert.

AS24 Singer modder

Volgens de Amerikaanse en Britse partners is deze ACS klaar om aan offroad endurancewedstrijden deel te nemen, zoals de Baja 1000 of de Dakar-rally. Net als de beroemde 959 die in 1986 won, met René Metge en Jacky Ickx aan het stuur.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Golf GTI-vermogen voor Seat Tarraco

Autonieuws

Revolutie bij Renault: nieuwe elektrische R5

Autonieuws

Porsche viert 25 jaar Boxster met speciale editie

Autonieuws
Ontdek meer