Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren. Gebruikt u toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu om terug te gaan.

Skoda: Hoe blijft de auto coronavrij?

Corona is overal. Indien je je nog met de auto moet verplaatsen, volg dan deze gids van Skoda. Zo houd je de auto coronavrij.

Hoe ironisch is dat. In tijden waarin de auto compleet verketterd raakte, blijkt alleen in de auto zitten momenteel de veiligste manier om je te verplaatsen. Alleen in je eigen auto kom je niet in contact met anderen. Maar er zijn wel enkele aandachtspunten om je auto coronavrij te houden. Belangrijk, want er zijn indicaties dat het coronavirus wel drie dagen lang kan overleven op plastic en roestvrij staal, weliswaar in verzwakte vorm. Maar de contactpunten regelmatig reinigen is dus belangrijk.

Infografika dezinfekce EN 2

Buiten

Aan de buitenkant moet je geregeld de punten desinfecteren die je met je handen aanraakt: de deurklinken en de koffergreep zijn de meest evidente, maar ook de tankklep. Probeer elektronisch of via een app te betalen en was je handen zorgvuldig.

Infografika dezinfekce EN 1.2-copy(1)

Binnen

Aan de binnenkant is het vooralsnog zaak om zoveel mogelijk alleen te rijden. Maar het is dus ook perfect mogelijk dat je virussen mee naar de auto neemt na bijvoorbeeld een winkelbezoek. Die kunnen achterblijven op plaatsen die je met de handen hebt aangeraakt in de auto. Ook hier is desinfecteren aan te raden. Dat gaat dan over het stuur, de deurgrepen, de contactpunten van de veiligheidsgordels, het multimediascherm, de pook van de versnellingsbak, de bedieningsknoppen en hendels van lichten en ruitenwissers, de toetsen op het stuur, de bediening van de ruiten en de middenconsole net als de knoppen van airco en radio. Let ook op of het product dat je wil gebruiken het leder kan beschadigen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Mercedes C-111 II: Laboratorium voor alle andere Mercedes’en

Autonieuws

VW e-Bulli: Meer dan een stunt

Autonieuws

Mercedes 190E 2.5-16 Evo II: De moeder aller dienbladen

Autonieuws
Ontdek meer