Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

SsangYong Tivoli springt op de driecilinder

Dankzij de Tivoli brak SsangYong door bij het grote publiek in Europa. Het Zuid-Koreaanse merk doet er dan ook alles aan om de crossover relevant bij het publiek te houden. Met een nieuwe driecilinder benzine bijvoorbeeld.

Vijf jaar geleden debuteerde de Tivoli, SsangYongs eerste product onder de vleugels van Mahindra. Een crossover die het Zuid-Koreaanse merk liet doorbreken bij het grote publiek in Europa. Ook al teerde ‘ie op een wat ouderwetse 1.6 benzine (zonder turbo). Anno 2020 is zowel de Tivoli als het motorenpallet opgefrist. Daar komt nu ook nog een 1.2 turbobenzine bij met drie cilinders.

Op vraag van klanten

Met die driecilinder hoopt SsangYong in te spelen op de vraag van Europese klanten. Met zijn 128 pk en 230 Nm koppel vormt hij meteen ook de instapmotor. Al kan je ‘m moeilijk ingetogen noemen. Bij concurrenten moet je al vaak richting de hogere uitvoeringen gaan om hetzelfde vermogen te krijgen.

Daar mikt SsangYong dan ook op, want met de instapprijs van amper 14.999 euro prijst de Tivoli zich stevig onder succesvolle modellen zoals de Renault Captur. Al kan je ook niet anders als underdog natuurlijk.

SsangYong Tivoli 1.2 Petrol

CO2 temperen

Daarnaast heeft de driecilinder een ander belangrijk doel; de CO2-uitstoot van het merk verder doen dalen. Zo legt de 1.2 T-GDi een CO2-uitstoot van 132 g/km (NEDC 2.0) en een normverbruik van 5.7 l/100 km voor.

Is zo’n driecilinder je ding niet? Dan biedt SsangYong trouwens ook nog een 1.5 viercilinder turbobenzine met 163 pk (280 Nm) en een 1.6-liter turbodiesel met 136 pk (300 Nm) aan in de Tivoli.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Toyota Hilux: De sterkste pick-up ter wereld steekt in het nieuw (2020)

Autonieuws

Onderzoek: Autobezit krijgt boost door coronacrisis

Autonieuws

Hebbeding: Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37

Autonieuws
Ontdek meer