Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Subaru Forester krijgt welverdiende facelift

Met alweer vier levensjaren op de teller is de huidige Forester toe aan een tussentijdse update. En die nemen ze bij Subaru serieus, zoals het hoort.

We mogen dan wel over vier levensjaren spreken maar de Subaru Forester gaat al een stuk langer mee dan dat. Al een kwarteeuw staat de naam inmiddels op het menu van de Japanse constructeur, goed voor ongeveer 357.000 Europese verkopen en zelfs bijna 4,5 miljoen Foresters wereldwijd. Om dat te vieren steken ze hun trouwe SUV in het nieuw, en dat zal je geweten hebben.

Facelift – letterlijk

Het eerste dat namelijk opvalt aan de geüpdatete Forester is zijn gezicht, dat voor de gelegenheid helemaal in het nieuw gestoken werd. De grille wordt daarbij aanzienlijk hoekiger en groter, de bumpers krijgen een eenvoudiger design en ook de koplampen werden hertekend zodat ze een Subaru-typische ‘C’-vorm vertonen in de dagrijverlichting. Over de rest van de carrosserie kunnen we echter kort zijn: daar verandert er nagenoeg niets. Zo blijven de flanken en de achterpartij zo goed als volledig bij het oude.

SUBARU FORESTER 1

(Nog) meer veiligheid

Subaru zou echter Subaru niet zijn als ze het terugkommoment niet zouden gebruiken om nog even stil te staan bij de veiligheid van hun auto. Zo werd hun ‘EyeSight’-veiligheidspakket uitgebreid met een breder gezichtsveld en drie interessante upgrades. Voortaan biedt het namelijk Automatic Emergency Steering om gevaren vanzelf te ontwijken, kan de rijstrookassistent ook de rand van het wegdek of de zachte berm herkennen als uiteinde van een rijstrook en krijgt de adaptieve cruise control een verbeterde Lane Centering-functie om in het midden van de weg te blijven. Daarnaast krijgt de SUV ook een technische opfrisbeurt met verbeterde dempers en een alertere respons voor de CVT-automaat.

SUBARU FORESTER 4

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Crisis, waar? Luxemerken breken verkooprecords in 2021

Autonieuws

Skoda Enyaq Coupé iV: dit weten we al

Autonieuws

Personenbusjes van Citroën, Opel en Peugeot voortaan elektrisch

Autonieuws
Ontdek meer