Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Touring Superleggera viert 95 jaar met mooi cadeau

Voor zijn 95ste verjaardag schenkt de Italiaanse koetswerkbouwer Touring Superleggera zichzelf een mooi cadeau: de Arese RH95, een speciaal model met motor centraal achterin.

De Carrozzeria Touring Superleggera blaast dit jaar 95 kaarsjes uit. Dat betekent 95 jaar aan unieke transformaties en koetswerken voor de mooiste bolides uit Italië of zelfs Engeland. Voor die gelegenheid heeft de koetswerkbouwer de Arese RH95 gebouwd.

AS24 Touring Superleggera rijdend voor

Herkenbaar?

Als dit nieuwe model je bekend voorkomt, is dat niet gek. De technische specificaties geven het weg: de Arese RH95 plaatst een 3,9 liter grote V8 achter de passagiers, die 670 pk en 760 Nm sterk is. Die komt rechtstreeks uit... de Ferrari 488 GTB. Ook de rest van de auto is op de Ferrari gebaseerd. De Italiaanse koetswerkbouwer geeft de sportwagen een specifiek koetswerk met een lange neus, vlinderdeuren en een grote luchthapper op het dak.

AS24 Touring Superleggera interieur

De prestaties blijven ongewijzigd: 0-100 km/u duurt 3 seconden, en de topsnelheid bedraagt 330 km/u. Ruim voldoende, lijkt ons. Touring Superleggera viert zijn 95ste verjaardag en het specifieke model draagt dat getal ook in zijn naam, maar de productie is beperkt tot... 18 exemplaren. De prijs blijft voorbehouden voor de klanten en de legendarische koetswerkbouwer.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Ford Puma ST Gold Edition: ideetje van sociale media

Autonieuws

Porsche 911 GT3 Touring is de 911 die je moet hebben

Autonieuws

Waterstof in je Defender: Land Rover test prototype

Autonieuws
Ontdek meer