Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Video: kijk hoe deze 2 miljoen kostende hypercar in de modder speelt

Een elektrische hypercar van 2 miljoen euro en 1.914 pk, daar ben je toch uiterst voorzichtig mee? Wel, oprichter en eigenaar Mate Rimac is dat allerminst met zijn Rimac Nevera.

Als je nog nooit van Rimac hebt gehoord, dan brengen we je snel even in the loop. Het Kroatische Rimac is in sneltempo naam en faam aan het maken met zijn elektrische hypercar, de Nevera. Die gebruikt vier elektromotoren om in totaal een waanzinnige 1.914 pk te produceren en in minder dan 2 seconden naar 100 km/u te sprinten. Rimac zelf heeft zich intussen dankzij Porsche opgewerkt tot mede-eigenaar van Bugatti.

Dat oprichter en eigenaar Mate Rimac het volste vertrouwen heeft in zijn elektrische Nevera, bewijst deze video. Daarin zie je hoe de Kroaat de Nevera allerminst spaart terwijl hij er door de bossen mee scheurt, en zelfs enkele drifttoertjes op de bouwwerf van zijn toekomstige hoofdkwartier mee aflegt.

Maar Rimac is niet gek natuurlijk. In de video legt hij uit dat het merk van de Nevera heel wat prototypes heeft gebouwd, en daar voor allerlei homologaties crashtests mee uitvoert. De Nevera die in de modder speelt, is een van de prototypes die wat later aan zijn einde zal komen in een crashtest. Kan je het Rimac dan kwalijk nemen dat hij er nog eens één keer alles probeert uit te halen?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

VAB-Gezinswagen van het jaar 2022: dit zijn de winnaars!

Autonieuws

BMW plant krachtigste M ooit met afzonderlijke M-SUV

Autonieuws

Skoda Karoq passeert bij de plastisch chirurg

Autonieuws
Ontdek meer