Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Video: Tesla Model S Plaid is snelste productie-EV op Nürburgring

Tesla en Porsche spelen haasje-over op de Nürburgring. Nu is het de Tesla Model S Plaid die zich weer mag kronen tot snelste productie-EV op het beruchte Duitse circuit.

De Nürburgring blijft niet alleen motorsportliefhebbers prikkelen, maar ook autobouwers. Telkens wanneer een merk een nieuwe hot hatch of supercar klaar heeft, wil het zich bewijzen op Duitslands beroemdste circuit. Dat geldt trouwens niet alleen voor ronkende motoren, maar minstens evenzeer voor bliksemsnelle elektronen. De Tesla Model S Plaid mag zich vanaf nu de snelste elektrische auto op de Nürburgring noemen.

Heen en weer

Denk je nu “dat was toch al het geval?”, dan heb je gelijk. In september 2021 zette de Californische constructeur het record al eens op zijn naam, toen het de 20,832 kilometer in de Eifel al eens aflegde in 7 minuten, 35 seconden en 579 duizendsten. Een jaar later moest de Tesla Model S Plaid zijn titel echter doorgeven aan de Porsche Taycan Turbo S, die dezelfde afstand aflegde in 7’33”35. Begin deze maand eiste Tesla de titel van snelste elektrische productiewagen terug, toen het dat Porsche-record met zo’n 8 seconden scherper stelde.

Tesla Model S Plaid (2023) Nürburgring

Track Pack

De Tesla Model S Plaid vervolledigde een rondje Nürburgring in 7 minuten, 25 seconden en 231 duizendsten. Niet alleen zowat acht seconden sneller dan de elektrische Porsche, maar ook tien seconden sneller dan de vorige recordpoging van de Californiërs. Het verschil? Het zogenaamde optionele ‘Track Pack’, met aangepaste ophanging, remschijven uit koolstofvezel, plakkeriger rubber en een topsnelheid die tot 322 km/u wordt verhoogd. Zoals je in onderstaande video kan zien, haalt de Model S Plaid die snelheid niet. Maar toch blijven de acceleraties indrukwekkend...

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

AS24-zoute banner

De Zoute Grand Prix 2023 in 5 opmerkelijke cijfers

Autonieuws
Audi Q4 E-Tron (2023) banner

Elektrische Audi Q4 E-Tron: meer range, nu made in Belgium (2023)

Autonieuws
Fiat 600 Hybrid (2023) banner

Nieuw: Fiat 600 Hybrid, schijn bedriegt (2023)

Autonieuws
Ontdek meer