Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Video: Mercedes-AMG pakt nieuw ronderecord op Nürburgring

Mercedes-AMG snoept het ronderecord op de Nürburgring weer af van Porsche. De Mercedes-AMG One stelde het vorige record met maar liefst 8 seconden scherper.

Ze kunnen het niet laten, die constructeurs. Als er een merk een nieuwe speciale super- of hypercar klaar heeft, moet er toch altijd weer eens een gooi gedaan worden naar het ronderecord van snelste straatlegale productiewagen op de Nürburgring. Mercedes-AMG deed het met de AMG GT Black Series in het najaar van 2020, Porsche snoepte dat record in de zomer van 2021 af met de 911 GT2 RS Manthey Racing, en nu mag de titel van snelste straatlegale productiewagen weer naar Affalterbach.

Mercedes-AMG One (2022) Nürburgring record 2

8 seconden sneller

Eind oktober stelde de gloednieuwe Mercedes-AMG One het ronderecord op Duitslands beroemdste circuit immers flink scherper. Fabriekspiloot Maro Engel, die in 2020 de toptijd neerzette met de AMG GT Black Series, deed maar liefst 6 minuten 30 seconden en 705 duizendsten over de omloop. Neem je het hele circuit in rekening, dan bedraagt de nieuwe recordtijd 6’35”183. Daarmee knijpt Affalterbach maar liefst 8 seconden van de vorige recordtijd uit Stuttgart: de Porsche 911 GT2 RS MR deed er vorig jaar 6’38”835 over (6’43”300 voor de volledige omloop).

Mercedes-AMG One (2022) Nürburgring record 3

Nochtans leken de omstandigheden op die dag niet helemaal ideaal. Zo werd de recordtijd maar nipt vlak voor sluitingstijd van het circuit neergezet, terwijl sommige cruciale delen van het circuit nog niet helemaal waren opgedroogd. Dat maakt dat piloot Maro Engel niet overal de ideale rijlijn kon volgen of tot het absolute uiterste kon gaan. Maar goed, niets dat een 1.063 pk sterke hybride hypercar met Formule 1-technologie niet kan oplossen, nietwaar?

Bekijk de video van de recordronde HIER :

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Nieuw: Abarth 500e, elektrische Abarth met digitale sound

Autonieuws

Nieuw: Toyota Prius, knapper dan ooit maar alleen nog als plug-in

Autonieuws

Dat klopt: Porsche 911 Dakar is verhoogde crossover-911

Autonieuws
Ontdek meer