Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Volkswagen ID.2all: wordt dit de betaalbare elektrische auto?

Vergeet de ID.3: met dit conceptmodel wil Volkswagen de grote massa overtuigen om elektrisch te rijden. De ID.2all schermt met een startprijs van minder dan 25.000 euro.

We nemen het nieuws nog even met een korreltje zout, want Volkswagen beloofde destijds ook dat de elektrische ID.3 zo’n prijskraker ging worden. Maar nu rijden de Duitsers het conceptmodel ID.2all het toneel op, een elektrisch model dat onder de ID.3 plaats moet nemen en naar eigen zeggen de binnenruimte van een Golf combineert met het prijskaartje van een Polo. Startprijs wanneer deze ID.2all in 2025 in productie moet gaan? Minder dan 25.000 euro.

Volkswagen ID.2all (2023) statisch, vooraanzicht

Polo aan de buitenkant, Golf binnenin

De ID.2all krijgt voor dat budget een iets andere set-up dan de grotere ID.3: een nieuw MEB Entry-platform voor kleinere elektrische modellen, dat batterijen met een kleinere capaciteit koppelt aan een elektromotor op de vooras. Bij wijze van voorbeeld monteert Volkswagen een exemplaar van 166 kW (226 pk), dat deze ID.2all in minder dan 7 seconden naar 100 km/u stuurt. Het maximale WLTP-rijbereik zou zo’n 450 kilometer bedragen.

Qua afmetingen lijkt deze ID.2all zijn belofte alvast waar te maken: met een lengte van 4,05 meter is hij zowat even lang als de huidige Polo. De wielbasis is met 2,60 meter nipt korter dan die van de huidige Golf, maar het koffervolume doet wel beter: 490 liter tot 1.330 liter. Het gaat uiteraard nog om afmetingen van een conceptmodel, de productieversie die over twee jaar volgt kan daar dus nog lichtjes van afwijken.

Volkswagen ID.2all (2023) statisch, achteraanzicht

Traditioneler

Op visueel vlak gaat de ID.2all minder aan het experimenteren dan de andere ID-modellen, die er tot nu toe een futuristisch design op nahielden. Met de doorlopende ledstroken vooraan en achteraan – waar het VW-logo zelfs verlicht wordt – is de link met de ID-familie duidelijk, maar verder is deze ID.2all een traditioneler ogende hatchback dan de ID.3. Vooral achteraan zie je met de C-stijl bijvoorbeeld een link met de Golf.

Ook het interieur mengt wat meer traditie door de moderniteit. Zo krijg je een doorlopende middentunnel, maar wordt de horizontale boordplank gedomineerd door twee schermen: een 10,9 duim grote instrumentencluster en een 12,9 duim groot infotainmenttouchscreen. De klimaatregeling krijgt grotendeels een aparte bediening, waardoor Volkswagen wat terug lijkt te komen op de onhandige touchscreenbediening in de ID.3. Ook het stuur gebruikt knoppen en draaiwieltjes in plaats van de touchpads op de huidige modellen.

Volkswagen ID.2all (2023) interieur

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Tesla Model S Plaid (2023) banner

Video: Tesla Model S Plaid is snelste productie-EV op Nürburgring

Autonieuws
Volkswagen ID.Buzz (2023) banner

Nieuw: Volkswagen ID.Buzz LWB, zeven zitplaatsen en nieuwe batterij (2023)

Autonieuws
Lexus LBX (2023) banner

Nieuw: Lexus LBX, hybride premiumcrossover (2023)

Autonieuws
Ontdek meer