Ga naar hoofdinhoud
Volkswagen ID

Volkswagen luistert: elektrische ID.3 gefacelift na feedback klanten

Nog geen drie jaar na zijn lancering is de Volkswagen ID.3 aan een facelift toe. Die werkt vooral enkele minpunten weg, maar jammer genoeg niet allemaal...

In 2020 verscheen hij dan op de markt: de elektrische Volkswagen ID.3. Niet het eerste volledig elektrische product uit Wolfsburg, wel de eerste EV die er de fabriek buitenrolt op een volledig elektrisch platform. Een scharniermodel, naar eigen zeggen, al was de feedback van pers en klanten niet op alle vlakken even positief. Vooral het interieur haalde niet de kwaliteit die we van Volkswagen gewoon waren, en het infotainment al evenmin.

Volkswagen ID.3 facelift (2023) statisch, vooraanzicht

Bijna alle feedback

De Duitsers hebben naar die feedback geluisterd, en in de eerste plaats de kwaliteit van het interieur geüpgraded. Voortaan zijn niet alleen de zetels, maar ook de deuren bekleed met gerecycleerde microvezel en krijgen ook andere delen in de cockpit een zachtere bekleding. Het centrale infotainmentscherm is voortaan standaard 12 duim groot, kreeg een update naar de meest recente generatie en werd iets logischer ingedeeld. De onhandige touchsliderbediening voor de klimaatregeling is jammer genoeg wel gebleven, net als de touchpadbediening op het stuur.

Volkswagen ID.3 facelift (2023) interieur

Aan de buitenkant herken je de gefacelifte ID.3 aan zijn nieuwe snoet, met hertekende koelsleuven in de voorbumper en een motorkap met een ander ontwerp. Achteraan is het gedeelte van de lichtblokken dat overloopt in de kofferklep voortaan ook verlicht, terwijl enkele nieuwe koetswerkkleuren hun opwachting maken.

Volkswagen ID.3 facelift (2023) statisch, achteraanzicht

Sneller laden

Onderhuids verandert er tot slot niets. Of toch zo goed als niets. De Volkswagen ID.3 is dus nog steeds beschikbaar met twee batterijgroottes: 58 kWh en 77 kWh. Die zijn steeds gekoppeld aan een elektromotor van 204 pk op de achterwielen. De ID.3 met grootste batterij presteert nu wel iets beter aan de snellader: het piekvermogen ligt nu op 170 kW in plaats van 135 kW. De kleinste batterij stelt het nog steeds met 120 kW.

Klaar voor de volgende stap?

Artikel delen

Alle artikels

BEBE20250430 Citroën C5 Aircross Header

Citroën C5 Aircross: bekende technologie, nieuw jasje (2025)

Autonieuws
BEBE20250430 BMW M2 Header

De BMW M2 krijgt een... viercilinder?! (2025)

Autonieuws
BEBE20250430 Research Header

5 recente auto’s die je compleet bent vergeten (maar wel best goed zijn)

Autonieuws
Ontdek meer