Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Volkswagen schuift Golf Variant naar voren met meer binnen- en kofferruimte!

De Golf met drie deuren heeft de oversteek naar generatie 8 dan wel niet gehaald, een stationwagenversie is gelukkig nog wel van de partij. Ontmoet de Golf Variant Mk.8.

De Golf wordt er al wel eens van beticht een tikkie saai te zijn. Wel, als je die stelling volgt is de Golf Variant het nec plus ultra. Want geen andere Duitse auto - de Passat Variant daargelaten - is zo ontwikkeld om alle vakjes van een checklist af te vinken. Degelijk, ruim, praktisch, stil, comfortabel, veilig,… Alleen hebben wij dit bij Autoscout24 nooit als een nadeel gezien! Want waarom zou je niet het perfecte compromis willen als dagelijkse familiewagen?

Rugzakje

De alweer achtste generatie van de Golf wil dat in zijn Variant-uitvoering nogmaals bewijzen. De stationwagen werd zo’n 6 centimeter langer en weet met zijn langere wielbasis te schermen met meer beenruimte voor de passagiers achteraan én een gegroeide koffer. Die meet voortaan 611 liter groot (1.642 met achterbank neer) en komt daarmee op het niveau van de Tiguan te staan. Zeg nu nog eens dat je een crossover nodig hebt voor de ruimte!

Volkswagen Golf Variant

Visueel behoeft de Golf Variant niet al te veel uitleg. Je neemt een achtste generatie Golf en voegt er een rugzakje aan toe. Al moet gezegd dat ‘ie er best strak uitziet met R-design plunje. Avontuurlijk aangelegd? Dan schuift Volkswagen meteen ook de Alltrack naar voren. Dit is de verhoogde versie van de Golf Variant en beschikt over extra bodemvrijheid en standaard vierwielaandrijving.

Ruim aanbod

Motorisch neemt de Variant uiteraard de mogelijkheden van zijn hatchbackbroertje over. Denk dan aan benzine- en dieselmotoren maar ook plug-in. Al is die laatste nog niet officieel bevestigd. Een Golf Variant GTI? Die zal hoogstwaarschijnlijk ook deze generatie aan ons voorbij gaan. Een Golf Variant R dan weer niet. Een volledig elektrisch model? Daarvoor is het wachten op de ID.3 Variant. Geef echter niet te veel hoop, want Volkswagen heeft nog nooit één woord gerept over zo’n ID.3 stationwagen.

Volkswagen Golf Variant

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Volkswagen koopt (hopelijk) CO2-boetes af via MG

Autonieuws

Lexus frist LS limousine op

Autonieuws

Peugeot keert terug naar Le Mans

Autonieuws
Ontdek meer