Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Volkswagen werkt aan autonome laadrobot

Volkswagen wil het opladen van elektrische auto’s makkelijker maken. De groep heeft daarom een prototype ontwikkeld van een volledig autonome mobiele laadrobot.

Een elektrische auto opladen aan een laadpunt is vandaag niet meer de meest afmattende taak voor de chauffeur ervan. Toch wil Volkswagen hen het leven nog makkelijker maken door die taak toe te vertrouwen aan een robot. Wees gerust: die moet zich alleen bezighouden met opladen, en niet met de mensheid te vernietigen.

AS24 laadrobot uitleg

Autonoom

Die nieuwe functionaliteit is vooral handig in parkings waar de laadinfrastructuur nog niet volledig ontwikkeld is. Het prototype dat Volkswagen Group Components ontwikkeld heeft, bestaat uit verschillende elementen en werkt op een ingenieuze manier.

De autonome robot wordt geactiveerd via een app of een signaal van de auto. Hij gaat naar de auto, opent de laadklep en verbindt de auto met een mobiele energieunit. Die blijft bij de auto tot het laden is voltooid of tot de chauffeur terugkomt.

Het mobiele en autonome laadsysteem is een deel van een hele hoop componenten die Volkswagen Group Components voor het opladen wil ontwikkelen. De tak is verantwoordelijk voor alles wat met laden te maken heeft voor alle merken van de groep. Staat dit jaar nog op de agenda: een reeks flexibele snellaadpunten op gelijkstroom (DC).

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Toyota Proace City Verso Electric is Japanse Berlingo met stekker

Autonieuws

Renault stopt met diesel en begrenst auto’s op 180 km/u

Autonieuws

Nieuwe rotonde brengt Amerikaanse chauffeurs compleet in de war

Autonieuws
Ontdek meer