Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren. Gebruikt u toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu om terug te gaan.

Volvo: Eerste batterijfabriek opent in België

De Zweedse constructeur Volvo opent zijn eerste assemblagefabriek voor batterijen in zijn vestiging in Gent. Audi deed eerder hetzelfde in Brussel.

Voor alle duidelijkheid: het gaat om assemblage. Net als Audi haalt Volvo zijn batterijen bij toeleveranciers. In dit geval gaat het om LG Chem (Zuid-Korea) en CATL (China). Audi werkt overigens met hetzelfde LG Chem en heeft daar momenteel problemen in de toelevering. Dat leidde er zelfs toe dat de productie een tijdlang stil lag. De merken doen nu zelf de finale assemblage van de batterijen in het uiteindelijke batterijpack dat in de auto gaat om hoge transportkosten uit te sparen.

263667 Volvo XC40 Recharge powertrain

XC40 Recharge P8

Dat Volvo zijn eerste fabriek in Gent opent, is geen toeval. Later in 2020 moet daar namelijk de eerste volledig elektrisch aangedreven Volvo XC40 van de band rollen, de XC40 Recharge P8. Elk jaar moet er nu een volledig elektrische Volvo in het gamma bij komen, en daarnaast timmert ook Polestar volop aan de elektrische weg. Tegen 2025 moet één op twee verkochte Volvo’s een elektrisch voertuig zijn. De resterende 50 procent zijn dan hybrides.

263924 Volvo Cars opent nieuwe batterijfabriek in Gentse productievestiging

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Mercedes C-111 II: Laboratorium voor alle andere Mercedes’en

Autonieuws

Skoda: Hoe blijft de auto coronavrij?

Autonieuws

VW e-Bulli: Meer dan een stunt

Autonieuws
Ontdek meer