Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Volvo limiteert officieel op 180 km/u

Volvo liet eerder al weten haar auto’s voor de veiligheid te willen begrenzen op 180 km/u. Vanaf nu is dat ook realiteit. Elke nieuwe Volvo gaat max 180 km/u én beschikt over een “Care Key” die de topsnelheid verder kan verlagen.

Bij Volvo is veiligheid menens. En snelheid, dat is in alle internationale onderzoeken nog steeds een grote vijand van verkeersveiligheid. Volvo heeft nu besloten haar hoofd boven het maaiveld uit te steken door een gelimiteerde topsnelheid te introduceren op haar auto’s die onder de 200 km/u ligt.

Duitse afspraak uit het raam

Als sinds mensenheugenis is er namelijk de “Duitse afspraak”. Die afspraak tussen Duitse automerken (soms kunnen namen simpel zijn) stelt namelijk dat ongeacht de performantie van de auto, de topsnelheid op 250 km/u ligt. Een regel die steeds meer gebroken wordt, met de komst van “performance-pakketten”. Volvo gaat nu tegen de stroom in door de topsnelheid naar omlaag te halen.

Volvo 180 km/u

Koop je nu een Volvo, dan zal die elektronisch gelimiteerd worden op 180 km/u. Volgens het Zweedse merk één van de vele stappen om het aantal verkeersslachtoffers in de wereld terug te dringen tot nul. Al kan je natuurlijk discussiëren over het feit dat 180 km/u nog steeds ver boven de Belgische snelheidslimiet ligt.

Zorgsleutel

Buiten de verlaagde topsnelheid introduceert Volvo ook de Care Key op al haar modellen. Dat is een unieke sleutel die het toelaat om je auto verder te begrenzen. Volgens Volvo een manier om je auto met een gerust hart mee te geven aan zoonlief of een gezinslid met minder ervaring in het verkeer. Het Zweedse merk zegt ook in gesprek te zijn met lokale verzekeringen om te kijken of er kortingen kunnen afgedwongen worden voor chauffeurs die gebruik maken van die Care Key.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Toyota Hilux: De sterkste pick-up ter wereld steekt in het nieuw (2020)

Autonieuws

Onderzoek: Autobezit krijgt boost door coronacrisis

Autonieuws

Hebbeding: Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37

Autonieuws
Ontdek meer