Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

VW ID Space Vizzion: Elektrische Passat in 2021

Na de ID.3 – zeg maar de elektrische Golf – laat Volkswagen nu deze Space Vizzion zien. Deze elektrische versie van de VW Passat komt eind 2021 op de markt.

Volkswagen strooit kwistig met ideetjes rond nieuwe elektrische modellen, onder de ID-noemer. Daar zitten speelse concepts tussen, zoals buggy en de bus. Maar andere zijn zonder meer voorlopers van nieuwe modellen. De ID.3 is inmiddels gepresenteerd, en van deze ID Space Vizzion bevestigt VW nu al dat hij eind 2021 in productie gaat. Dit is dan ook de elektrische versie van de Passat break.

DB2019AU01602 medium

VW gebruikt zijn modulaire ED-platform voor elektrische voertuigen. Een 82 kWh batterijpack schenkt hem een rijbereik dat kan oplopen tot 590 kilometer volgens de WLTP tests. Met vierwielaandrijving beschikt hij over 340 pk. Hij haalt 100 km/u in 5,4 seconden.

DB2019AU01607 medium

Appels

De VW ID Space Vizzion heeft meer weg van een vrijetijdsbreak, maar die gladde vormen stellen hem wel in staat een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,24 voor te leggen. Dat is nog een punt beter dan de Audi e-tron Sportback. Naast de volledig digitale cockpit – hier nog in showvorm – innoveert VW ook met een nieuwe bekleding die leder moet vervangen. Het gaat om kunstleder, AppleSkin, dat voor een niet nader bepaald percentage gebruik maakt van residu van de appelpers. Tiens, we hebben een collega die wel vaker klokhuizen achterlaat in auto’s. Nooit gedacht dat hij eigenlijk een trendsetter was.

DB2019AU01612 medium

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Brits bedrijf bouwt je BMW M3 CSL om naar handbak

Autonieuws

Betekent ongeluk met Duitse Tesla einde van touchscreens in auto’s?

Autonieuws

Mercedes T-Klasse: Familiebusje komt zo

Autonieuws
Ontdek meer