Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Zelfde plug-in, andere verpakking: Audi A3 40 TFSI e en Seat Leon e-Hybrid

Zowel Audi als Seat rollen dezelfde plug-inhybride uit. Bij Audi heet die A3 40 TFSI e, bij Seat Leon e-Hybrid. Want stekkers doen de economie draaien.

Met de Europese CO2-regelgeving als het zwaard van Damocles boven het hoofd beseffen automerken dat ze auto’s op de markt moeten brengen die kunnen pronken met verwaarloosbare CO2-cijfers. Audi en Seat brengen die denkpiste nu naar het C-segment met de A3 Sportback 40 TFSI e en de Seat Leon e-Hybrid.

60 km range

Beide wagens gebruiken daarvoor dezelfde mechaniek onder de kap. Niet zo gek, want zowel Seat als Audi zitten in dezelfde Volkswagen Group. Meer nog, A3 en Leon zijn onderhuids in essentie identiek en hebben nog Volkswagen Golf en Skoda Octavia als broeders. Waardoor de aandrijflijn niet verrassend is. Het gaat namelijk over een 1.4-liter turbobenzine van 150 pk die hulp krijgt van een 85 kW sterke elektromotor.

Audi A3 40 TFSI e

Haal je dan je rekenmachine met omvormer boven, dan mag je spreken van een systeemvermogen van 204 pk en 350 Nm koppel. Zo mogelijk belangrijker is misschien wel de accu die onder de achterbank zit verstopt. Die lithium-ionbatterij gebruikt 96 prismacellen en kan daarbij 13 kWh aan energie opslaan. Seat spreekt van een theoretische range van 60 kilometer, Audi zelfs van 67 kilometer. Laat ons voor de goede orde dus zeggen: meer dan 50 kilometer range.

Onder de radar

Het gevolg van die ombouw naar plug-inhybride? Dat merk je natuurlijk aan het normverbruik en de CO2-uitstoot. De A3 plug-in etaleert 1.4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 30 gram. Seat spreekt over 1.1 l/100 km en een CO2-uitstoot van 25 g/km. Opteer je voor de Leon Break, dan stijgt die uitstoot naar 30 g/km. Al valt ook die uitvoering nog ver onder de grens van 50 g/km waar de Belgische overheid naar snakt. Kortom: zowel A3 als Leon zijn als plug-in 100% fiscaal aftrekbaar en kunnen schermen met een lage VAA.

Seat Leon e-Hybrid

Hoe je collega’s op de bedrijfsparking je nieuwe plug-in kunnen herkennen? Moeilijk. Want zowel Audi als Seat geven je eigenlijk volledige designvrijheid. Je hoeft dus geen petieterige kleine velgen te kiezen of een “ecologische” lakkleur met groene of blauwe accenten. Een Leon FR of Audi S-Line als plug-in? Dat mag natuurlijk! Hét detail om de plug-ins te herkennen is dan ook het extra laadklepje op het voorste spatbord aan de chauffeurszijde. Zo, dat weet je dan ook weer.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Bentley Flying Spur gaat ook aan de V8

Autonieuws

Autosalon Brussel 2021 wordt met een jaar uitgesteld

Autonieuws

Iconisch Rolls-Royce-beeldje mag niet langer licht geven

Autonieuws
Ontdek meer