Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

50 CC Bromfietsen Scooters motoren te koop: tweedehands en nieuw

50 CC Bromfietsen Scooters

Een tweedehands 50 cc Bromfietsen Scooters nodig? U vindt op www.motoscout24.be honderden 50 cc Bromfietsen Scooters motoren occasie te koop in België. U kan eveneens uw moto 100% gratis verkopen (enkel voor particulieren) op MotoScout24 met 15 foto’s gedurende 2 maanden.

50 cc bromfietsen & scooters

De 50cc-klasse is voor het merendeel van de latere motorrijders de opstapklasse geweest waarmee de liefde voor het motorrijden is begonnen. In België mag je vanaf je zestiende met een 50cc-brommertje aan de slag. De 50cc’s zijn ingedeeld in twee types: A en B-klasse. Voor de eerste ligt de maximumsnelheid op 25 km/u, de tweede ligt op 40 km/u, maar daar moet je wel eerst een rijexamen voor afleggen.

Het aanbod aan 50cc-brommertjes en scooters is immens. Gaande van de klassieke bromfietsen en scooters zoals de Yamaha BW-reeks, de Sym Mio Symhony en de Peugeot Speedfight. Maar er zijn ook de kleine versies van de grote jongens, zoals de Yamaha DT-reeks of de Derbi Senda en de GPR, die kleine versies zijn van de grotere supermoto’s en enduro-motoren en die meestal ook nog eens voorzien zijn van versnellingen.

Bij de aankoop van occasies is het hier vooral kwestie van een goede inspectie, want veel van deze 50cc brommertjes werden dikwijls afgejakkerd door hun jonge berijders. Het blijft natuurlijk ook oppassen voor opgedreven brommertjes die daardoor niet meer correct te verzekeren vallen.