Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Ducati Diavel motoren te koop: tweedehands en nieuw

Ducati Diavel

Ducati Diavel duivels plezierig

Gevaarlijk comfortabel. Spelen met de duivel is gevaarlijk. En dus spannend. En natuurlijk heel avontuurlijk. Dat spel wil Ducati met de Ducati Diavel de motorliefhebber laten ervaren. Ducati wilde een motor als cruiser ontwerpen, die naast comfortabel ook spannend is. Een motor als een cruiser maar geen cruiser, Ducati wilde een motor met een eigen unieke categorie. Met het gevaarlijke design en de luxe van de Ducati Diavel is dat gelukt.Luxe powercruiser. De Diavel werd in 2010 op de EICMA motor show in Milaan voor het eerst gepresenteerd aan de motorwereld en gooide meteen hoge ogen. Diavel betekent duivel in het streekdialect wat rond Bologna wordt gesproken, waar de fabrieken en ontwerpers van Ducati staan.

De Diavel is een powercruiser

Ducati heeft elementen van de supersportmotor toegevoegd aan een cruiser. Zo komt het beste van een supersportmotor en een cruiser samen. Luxe is de enige optie, dus is er gekozen voor veel aluminium en bij de exclusievere exemplaren carbon. De motor is volledig uitgerust met LED verlichting. In de ‘naked bike’ is te zien hoe stijlvol gebouwd hij is. Het kader en motorgedeelte zijn goed zichtbaar gemaakt. Ook hier weer de stalen buizenconstructie bij de flanken die kenmerkend is voor Ducati. Het is een echte powercruiser die zich onderscheidt van concurrenten door het lichte gewicht en sensationele vormgeving.

Motor met inhoud

In het ontwerp van de Diavel zijn naast nieuwe inventies, inventies van voorgaande modellen van Ducati verwerkt. Zo heeft de Diavel het motorblok uit de Multistrada 1200. De motor heeft met een L geplaatste vloeistof gekoelde twin het vermogen van 162 pk. De koppel van 127,5 Nm heeft zijn top bij 8000 toeren. De Diavel heeft daarbij 3 mappings: sportief, toeristisch en voor de stad. De versnellingsbak heeft 6 versnellingen en laat zich moeiteloos schakelen. De Diavel is heel wendbaar door het profiel in de achterbanden wat speciaal voor deze motor samen met bandenproducent Pirelli is ontwikkeld. Vering en Brembo remmen zijn van de kwaliteit die bij een luxe motor als de Diavel verwacht mag worden. De Diavel is daarom een motor met inhoud die zorgt voor duivels veel plezier op de weg.