Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Ducati Multistrada motoren te koop: tweedehands en nieuw

Ducati Multistrada

De Multistrada een allrounder van Ducati

De Multistrada van Ducati werd al in 2001 op de EICMA in Milaan gepresenteerd als nog in ontwikkeling zijnd model en hij moest de modelserie van Ducati vanaf 2003 officieel aanvullen. De Ducati Multistrada 1000 DS met 84 pk maakte haar première in de herfst van 2002 op de IFMA in München.

De Multistrada van Ducati is een zogenaamde sportieve toermotor: een allrounder die zowel geschikt is om mee over bochtige bergwegen als over snelwegen te rijden. Zelfs in smalle straatjes in de binnenstad laat de Ducati Multistrada zich gemakkelijk manoeuvreren. Dankzij de verhoogde zitpositie en de ergonomisch gevormde zitting biedt hij bovendien ook comfort, zelfs bij lange ritten.

Uniek is vooral het design van de motorfiets. De slanke sportmotorfiets met niet al te veel kuipdelen heeft een uit één stuk gegoten dashboard en het onmiskenbare space frame van Ducati.

Ducati Multistrada modellen

In 2005 introduceerde Ducati de kleine Multistrada 620 (en de editie 620 Dark) met 63 pk als instapmodel voor de jongere generatie. In datzelfde jaar verscheen ook de 1000S DS. De Multistrada 620 beschikt over een luchtgekoelde 618 cm³ L-Twin motor met twee desmodromisch gestuurde kleppen. De Multistrada 1000 DS en 1000S DS beschikken over een 992 cm³ L-Twin motor, eveneens met twee cilinders en luchtkoeling.

In 2006/ 2007 werden de Multistrada 1100 DS en de 1100S DS gepresenteerd. Beiden beschikken over lucht-/oliegekoelde L-Twin viertaktmotoren met twee desmodromisch gestuurde kleppen. De Multistrada 1100 serie was echter geen groot verkoopsucces, daarom werkte Ducati meer dan twee jaar aan verbeteringen. Het resultaat was de nieuwe, zogenaamde “über-Ducati”: de Multistrada 1200 met 150 pk.

Ducati Multistrada 1200

De Multistrada 1200 werd eind 2009 op de EICMA in Milaan gepresenteerd. Hij is ook verkrijgbaar in de uitvoeringen Multistrada 1200S Sport en Multistrada 1200S Touring. De Ducati modellen Multistrada 1200 zijn grote reisenduro’s die sportiviteit, reisgeschiktheid en veel rijcomfort met elkaar verenigen. Het zijn zowel citybikes, sportmotorfietsen en toermotoren alsook avontuurlijke enduromotoren dankzij het zogenaamde Ducati “Riding Mode” concept. Een simpele druk op de knop is voldoende om te switchen tussen de vier Riding Modes. De Multistrada 1200 past zich dan afhankelijk van de stand waar je hem in zet (Urban, Touring, Sport of Enduro), aan de gekozen omstandigheden aan. De Multistrada 1200 motorfietsen beschikken over een vloeistofgekoelde 1198.4 cm³ L-Twin motor met twee cilinders en desmodromisch gestuurde kleppen. Tot de standaarduitrusting behoren de tractiecontrole DTC, Ride-by-Wire en ABS. Bovendien worden de veerelementen digitaal gestuurd. De Ducati Multistrada 1200S is bovendien ook met DES (Ducati Electronic Suspension) en Öhlins componenten uitgerust en de Multistrada 1200S Touring beschikt verder standaard over middenbok, verwarmde handgrepen en zijkoffers.