Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Ducati Streetfighter motoren te koop: tweedehands en nieuw

Ducati Streetfighter

Een strijdmotor Voor degenen die genieten van pure motorkracht. Voor de enthousiastelingen die niet zonder kunnen. Voor de fans van ‘het echte werk’. Daarvoor maakt Ducati motoren. De Ducati Streetfighter is hier geen uitzondering op. Het is eerder een bevestiging van de voorgaande regels. Ducati wilde een motor bouwen die iconisch zou zijn en voor degenen die genieten van innovatieve details, vergaande dynamiek en de nieuwste innovaties. De Streetfighter is een echte strijdmotor geworden voor de race op straat, tegen de klok maar vooral voor het rijplezier.

Motor met straatmentaliteit

De Streetfighter is een motortype ontstaan uit de mix van het gevoel van de caféraces in de jaren 50 en 60 en de vormgeving van de Japanse motormodellen uit het einde van de jaren 70 en begin jaren 80. Kenmerkend voor het streetfightermodel is het ontbreken van de kuip die over de frame zit. De Ducati Streetfighter onderscheidt zich door de stangenconstructie aan de zijflanken. Verder is het design van de streetfightermodellen dynamisch en agressief. Dynamisch hoekige en puntige vormen bij de koplamp en in de tank en achterspatbord geven de Ducati Streetfighter het uiterlijk van een geduchte tegenstander in een race.

Ontwikkeling naar puur rijplezier

De eerste Ducati Streetfighter kwam samen met de Streetfighter S in 2008 op de markt. Vanaf 2011 is daarnaast de Streetfighter 848 in productie. Het produceren van de Streetfighter zelf stopte in 2012. De S serie is een verfijning op de Streetfighter waarbij de puntjes nog rechter op de i van Ducati worden gezet. De S serie is iets lichter dan de standaard Ducati Streetfighter, zo’n 2 kilo. Verder heeft de Streetfighter S volledig instelbare Öhlin monoshock met top-out veer voor stabiliteit bij elke snelheid. Bij de 848 is de precisie en controle over de motor verder geperfectioneerd. Een voorbeeld is de 849cc motor in plaats van de 1099cc van de Streetfighter en de Streetfighter S. Verder is de natte koppeling lichter, maakt minder lawaai en is soepeler te bedienen. Met steeds weer nieuwe inventies wil Ducati motorfans verbazen. Want Ducati gaat met de Streetfighter serie voor puur rijplezier.