Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Quad Polaris motoren te koop: tweedehands en nieuw

Quad Polaris

Het bedrijf Polaris, dat in 1954 in de Amerikaanse staat Minnesota werd opgericht, begon haar carrière met de productie van sneeuwscooters. Vanaf 1985 werd het productpalet van gemotoriseerde terreinvoertuigen uitgebreid met ATV’s en quads. De Polaris Sportsman is één van de bekendste quads. Polaris telt dan ook tot de meest gerenommeerde merken op offroadgebied. Polaris is op dit gebied marktleider van het gehele Amerikaanse continent en verricht al decennia lang baanbrekend werk op het gebied van de ontwikkeling van goed presterende quads en ATV’s.

Met de Scrambler bracht Polaris bijvoorbeeld het eerste sportmodel op de markt, dat met een inschakelbare vierwielaandrijving was uitgerust. En de Outlaw beschikte als één van de eerste quads over een onafhankelijke wielophanging achter.

Actuele Polaris quads

Momenteel zijn van Polaris de quads Phoenix 200, Trail Boss 330, Scrambler 500 en Outlaw 450 / 525 verkrijgbaar. Het assortiment wordt voltallig gemaakt door de vier ATV-modellen Sportsman 300 / 400, Sportsman 500 / 800, Sportsman XP en Sportsman 6x6.

Het model Polaris Phoenix 200 weet te overtuigen dankzij een buitengewoon stabiele bouwwijze. De zeer robuuste en langlevende quad beschikt over een eencilinder viertaktmotor. Deze is op speciale rubberen lagers gemonteerd, waardoor de vibraties duidelijk verminderd worden. De Polaris Quad Phoenix 200 is met een lengte van circa 1,75 meter relatief groot voor zijn klasse. Zijn cilinderinhoud bedraagt bijna 196cc. Tot de standaarduitrusting horen verder een trekhaak en een bagagerek.

De Trail Boss 330 is een Polaris quad uit een oudere modelserie. Maar met zijn innovatieve techniek en een moderne uitrusting voldoet hij aan de huidige standaard. De Trail Boss 330 is een voertuig dat perfect geschikt is om op verschillende wijzen te gebruiken. Zo wordt de quad bijvoorbeeld als straatvoertuig, als toer- en als sportvoertuig gebruikt. De Trail Boss 330 heeft een cilinderinhoud van 329cc en een bijzonder goede vering, waardoor ook zeer harde klappen effectief worden opgevangen.

Thuis op het terrein: de Polaris quad Scrambler 500

De Scrambler 500 van Polaris lijkt ruwweg genomen op andere modellen die reeds sinds 1994 uitgebracht werden. In tegenstelling tot zijn voorgangermodellen is de Scrambler 500 echter met innovatieve details uitgerust. De quad beschikt over uiterst robuuste MacPherson veerpoten en is uitermate geschikt voor terreinrijden. Met een cilinderinhoud van 499cc weegt het circa 1,90 meter lange voertuig 259 kilogram en kan hij een maximumsnelheid van 100 km/u halen.

Het model Outlaw 450 / 525 is verkrijgbaar in verschillende versies. De Polaris Quad Outlaw is verkrijgbaar in een IRS versie met onafhankelijke wielophanging, in een starre as versie en met twee verschillende cilinderinhouden c.q. motorvarianten. De Outlaws zijn uitgerust met een goed presterende eencilinder racemotor van KTM. De Outlaw in de IRS versie is een echt cross-country voertuig vanwege zijn hierbij passende kwaliteiten.

ATV‘s van Polaris

De vroeger ‘Hawkeye’ genaamde Sportsman 300 / 400 is met een cilinderinhoud van 299cc en een lengte van circa 1,82 meter een ATV uit de middenklasse. Hij is bijzonder geschikt voor beginnende rijders. De Sportsman 500 / 800 zet daarentegen extreem goede prestaties neer en is enorm snel. Als best uitgeruste ATV bereikt deze All Terrain Vehicle met een cilinderinhoud van 499cc een topsnelheid van 100 kilometer per uur. De Sportsman 500 / 800 voldoet daarmee aan alle eisen, zowel voor vrijetijdsgebruik als voor industrieel gebruik. De wereldwijd meest gereden vierwielaangedreven ATV is ook in een verlengde variant verkrijgbaar. Deze biedt genoeg ruimte voor een bijrijder.