Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren. Gebruikt u toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu om terug te gaan.

Suzuki DL 650 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Suzuki DL 650

De Japanse fabrikant Suzuki is voornamelijk bekend dankzij haar grootschalige auto- en motorproductie. In 1951 bouwde Suzuki haar eerste motor en daarna is de motorfietsproductie alleen maar uitgebreid. Tegenwoordig levert Suzuki allerlei modellen viertaktmotoren in verschillende categorieën. Zo is er de Suzuki DL 650, die gelanceerd is in 2004. Dit model is wereldwijd een groot productiesucces en staat bekend als betrouwbaar en degelijk. Sinds 2012 is het nieuwste model van DL 650 op de markt gebracht, namelijk de Suzuki V-Strom 650. Dit model verschilt niet veel van voorgaande modellen van de DL 650, maar is net even wat moderner.

Een eenvoudig doch stevig uiterlijk

De Suzuki DL 650 is een toermotor met sportieve elementen. Op het zadel is plaats voor twee personen en er is veel bagageruimte. Ook biedt dit model de mogelijkheid voor twee zijkoffers en een topkoffer. De banden zijn voornamelijk geschikt voor verharde wegen. Het stuur is hoog en breed, terwijl het zadel relatief laag is. Dit geeft de motor haar sportieve uiterlijk. De ruit is speciaal gevormd om wind af te buigen en is tevens verstelbaar. Suzuki heeft gebruik gemaakt van eenvoudige materialen van goede kwaliteit. Het frame is stevig en het nemen van bochten met een hoge snelheid is dan ook geen probleem. De Suzuki DL 650 is voornamelijk geschikt voor gebruik in het woon-werkverkeer en om mee te toeren.

Technische specificaties van de Suzuki DL 650

De Suzuki DL 650 zit in betaalbaar prijssegment dankzij haar middelzware gewicht van 190 kilo. De tweecilinder motor met zes versnellingen is kenmerkend voor dit model. De zes versnellingen zorgen ervoor dat het vermogen van de motor optimaal benut wordt bij alle snelheden. De versnellingsbak is soepel en de Suzuki DL 650 rijdt redelijk geruisloos. De Suzuki DL 650 heeft een trekkracht van zo’n 72 pk. Het bescheiden vermogen van deze 650 cc motor zorgt ervoor dat je niet zomaar verrast wordt door te hoge snelheden. Toch is er voldoende vermogen om stevig door te kunnen rijden. Het relatief lage gewicht van de Suzuki DL 650 zorgt voor een unieke combinatie van een wendbare motor met toch een hele stevige wegligging heeft. De brandstoftank heeft een capaciteit van 22 liter en de Suzuki DL 650 rijdt zuinig.