Ga naar hoofdinhoud

Suzuki GSF 650 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Suzuki GSF 650

De Suzuki GSF 650 wordt in de volksmond meestal Suzuki Bandit 650 genoemd. Het model is ontwikkeld en geproduceerd door het Japanse Suzuki en is sinds 2005 op de markt. De motor is door ontwikkeld naar aanleiding van de zeer populaire Suzuki Bandit 600. De Suzuki GSF 650 heeft een sportieve uitstraling en beschikt over een cilinderinhoud van 656 cc. De motorfiets is er in twee uitvoeringen, als naked bike en met tophalf kuip. In 2007 werd de Suzuki GSF 650 opnieuw uitgebracht met een nieuwe, speciaal voor dit model ontworpen, watergekoelde motor.

Kenmerken van de Suzuki GSF 650

De Suzuki GSF 650 is verkrijgbaar in de kleuren zilver, turquoise, rood en zwart. De motor is strak gestroomlijnd en ziet er sportief uit. Met een vermogen van 78 pk is het geen motor met een enorm vermogen. Volgens Suzuki waren comfort en wendbaarheid belangrijke waarden bij het ontwikkelen van dit model. Waar de Suzuki GSF 650 misschien iets inlevert op vermogen, maakt hij dit ruimschoots goed door zijn heerlijke rijd- en zitcomfort. Door de wendbaarheid voelt de motor een stuk krachtiger dan hij feitelijk is.

Rijeigenschappen van de Suzuki GSF 650

De Suzuki GSF 650 weegt slechts 204 kg, maar door de brede comfortabele zit, voelt de motor zwaarder aan. Bij 120 km per uur draait de motor op 600 toeren per minuut, een toerental net onder het maximum koppel van deze motor. De motor versnelt dan ook goed bij deze snelheid. De Suzuki haalt met gemak een snelheid van 200 km per uur. Door zijn comfortabele zit, zowel voor de bestuurder als de duo, is deze motor uitermate geschikt om mee te toeren. Dankzij zijn stabiele karakter en grote wendbaarheid is deze motor heerlijk te rijden in bergachtige en bochtige gebieden.

Geschikt voor een breed publiek

Bij het ontwerpen van de Suzuki GSF 650 wilde Suzuki de motor geschikt maken voor een breed publiek. Deze motor is ideaal voor beginnende motorrijders, omdat hij niet te zwaar en krachtig is. Maar ook voor toermensen of bochtenliefhebbers is dit een leuke motor. Daarnaast is de Suzuki GSF 650 zeer aantrekkelijk geprijsd in zijn klasse.