Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren. Gebruikt u toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu om terug te gaan.

Suzuki GSX 600 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Suzuki GSX 600

Een supersport motor met blijvende aantrekkingskracht. De Suzuki GSX 600 bewijst al jarenlang zijn aantrekkingskracht op de motorliefhebber. Het eerste model supersport motor werd al in 1992 gelanceerd, sindsdien zijn er door de Japanse motorfabrikant diverse nieuwe ontwerpen op de markt gebracht. De Suzuki GSX 600 is de kleinere broer van de GSX-R 750.

Een snelle acceleratie en hoge topsnelheid

De Suzuki GSX 600 werd geïntroduceerd als een water- of luchtgekoelde 599 cc motorfiets, met een 4-cilinder motorblok en 4 klepper per cilinder. De Suzuki heeft een vermogen van 128 pk, een gewicht van 163 kg en haalt een topsnelheid van bijna 280 km/u. De tankinhoud bedraagt 17 liter. De acceleratie is uitstekend. In 3 seconden sprint de motorfiets van 0 naar 100 km/u. De motor heeft een roestvrijstalen uitlaatsysteem en 6 versnellingen.

De Suzuki GSX 600 is steeds verder verbeterd

De Suzuki GSX 600 is in de loop der jaren steeds verder verbeterd. Zo kreeg deze motorfiets in 2001 een lager gewicht, meer vermogen en brandstofinjectie in plaats van carburateurs. In 2004 werden onder meer wijzigingen aan de voorvork, titanium kleppen en remmen doorgevoerd. Het motorvermogen kreeg een nieuwe boost. Twee jaar later was de Suzuki GSX 600 voorzien van een nieuw motorblok met slipkoppeling en verbeterd uitlaatsysteem. De meest recente versies hebben een nieuw frame, plaatwerk, benzinetank, voorvork, voorremsysteem én een gewichtsbesparing van maar liefst 9 kg. Een no-nonsense motorfiets die aan de verwachtingen voldoet. De Suzuki GSX 600 heeft in de Kawasaki ZZR 600 en Yamaha YZF 600 Thundercat belangrijke concurrenten.

De Suzuki GSX 600 werd geïntroduceerd als reactie op de Kawasaki GPX 600

De Suzuki-motor werd al snel een bestseller. Een no-nonsense motorfiets die doet wat van een goede motorfiets verwacht mag worden. Met opvallende kenmerken als verstelbare voetsteunen en verstelbare versnellingspook. Het moderne dashboard is voorzien van een analoge toerenteller met LCD-uitlezing van de snelheidsmeter, kilometerteller, dagteller, klok, temperatuurmeter, oliedrukpeil en versnellingsindicator.

Een lichtgewicht supersport motor met aerodynamische styling

De Suzuki GSX 600 behoort tot de populairste motoren in zijn klasse. Het is een mooie en snelle lichtgewicht motorfiets met een aerodynamische styling en sportieve zitpositie voor avontuurlijk racen. Het is een van de beste modellen in zijn klasse en de ideale motor voor de supersport liefhebber.