Ga naar hoofdinhoud

Suzuki GSX-R 600 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Suzuki GSX-R 600

Suzuki GSX-R 600, vederlicht en supersnel

The touch of a butterfly makes the speed of a falcon; sommige motorfietsen hebben de eigenschappen van uitersten in zich verenigd tot een krachtige eenheid. Suzuki GSX-R 600 is een motor sensitief in behandeling maar bijzonder krachtig in de uitwerking. Een vederlichte aanraking heeft extreme snelheden tot gevolg. GSX-R600 is een van de supersportmotor series van Suzuki. De serie heeft de sterkste en efficiëntste motor die Suzuki ooit gemaakt heeft met de makkelijkste behandeling.

Supersportmotor met comfort

De Suzuki GSX-R600 is het product van de kennis en ervaring binnen de Suzuki motor series. Deze motor is een kleinere, verfijnde versie van de Suzuki GSX-R 750. In 1985 verschenen de eerste GSX-motoren op de markt. Suzuki kwam met het model R 600 in 1992 voor het eerst met de water en luchtgekoelde motor. Dit was een afgeleide van het 599 cc motorblok. De 600 maakt deel uit van de supersportmotor serie van Suzuki samen met de GSX-R 750, de GSX-R 1000 en de Hayabusa. De kracht van de GSX-serie zit in het comfort van de motor. Suzuki weet met de SRX-600 de snelheid en dynamiek van een supersportmotor te combineren met het comfortabel rijden van een echte city bike. De Suzuki GSX-R 600 is daarom een racer die geschikt gemaakt is voor de straat.

De motor is vederlicht en motors vanaf 2008 zijn voorzien van C-ABS remsysteem. Bij elk nieuw model willen de ontwerpers weer verder ontwikkelen met modellen die innovatiever en steeds lichter in gewicht worden. Met lichtere wielen, vernieuwde voorvork en schokbreker zijn de modellen van recentere tijd weer aangepast met een verbeterde acceleratie en rijeigenschappen. De aerodynamica is ook aanzienlijk verbeterd. De modellen worden steeds compacter met betere aansturing. Vanaf 2011 wordt er gebruik gemaakt van het Brembo-systeem, een waarborg voor remveiligheid. De kleuren blauw en wit zijn kenmerkend voor de supersport serie van Suzuki. De R 600 verschijnt echter ook in zwart en wit. Kortom: Suzuki is ‘a way of life’ en de GSX-R 600 is ‘the comfortable way to drive’.