Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
cadillac-cts-l-01.jpg

Cadillac CTS

1 / 4
cadillac-cts-l-01.jpg
cadillac-cts-l-02.jpg
cadillac-cts-l-03.jpg
cadillac-cts-l-04.jpg

Cadillac CTS Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Cadillac CTS, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:3.7 - 9.7s
Maximumsnelheid:205 - 320 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):180 - 365 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):7.8 - 15.3 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4808 x 1795 x 1422 mm
Portieren:2 - 5
Kofferruimte:447 - 447 liter
Aanhangergewicht:386 - 605 kg

Met modellen als de Cadillac CTS wil GM haar merkimago verjongen

De Cadillac was voor het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) lange tijd het premiummerk dat bepalend was voor het imago van sedans en cabriolets van de hogere klasse uit Amerikaanse productie. Dit was zelfs zo in landen waar Cadillacs als importauto een zeldzame verschijning bleven. Lees meer

Interesse in een Cadillac CTS

Cadillac CTS tweedehands auto
Cadillac CTS dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Met modellen als de Cadillac CTS wil GM haar merkimago verjongen


De Cadillac was voor het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) lange tijd het premiummerk dat bepalend was voor het imago van sedans en cabriolets van de hogere klasse uit Amerikaanse productie. Dit was zelfs zo in landen waar Cadillacs als importauto een zeldzame verschijning bleven. Aan de naam Cadillac waren dreamcars verbonden als de Eldorado en de Fleetwood uit de serie Sixty Special. Maar net als veel andere merken had ook Cadillac vanaf de jaren ’90 problemen met de generatiewisseling. De klanten werden ouder, net als de series die deels uit de jaren ’50 en ’60 stamden. Hun lange traditie hoorde bij het imago van het merk. Pas ten tijde van de millenniumwisseling vond er een ommekeer plaats. Vanaf dat moment moesten een nieuwe naamgeving en nieuwe modellen zoals de sedan Cadillac CTS in toenemende mate jongere consumenten aanspreken.


De sedan Cadillac CTS wordt in 2003 op de markt gebracht


De serie Cadillac CTS werd eind jaren ’90 ontwikkeld en in 2003 op de markt gebracht. Het plan van GM was om de Cadillac CTS als sportsedan neer te zetten. Het feit dat het nieuwe model als eerste Cadillac sinds lange tijd ook in een versie met handmatige versnellingsbak geproduceerd werd paste hier goed bij. Dit was vooral ongebruikelijk voor de Amerikaanse markt, aangezien deze voertuigklasse daar eigenlijk alleen maar met automatische versnellingsbak uitgerust werd. Het design van de eerste generatie van de Cadillac CTS paste minder goed bij de nieuwe sportieve pretenties. De merktypische, hooggeplaatste rechthoekige koplampen en het grote radiatorrooster, voorzien van brede lamellen, deden eerder aan het klassieke merkgezicht denken.


De Cadillac CTS wordt vanaf 2008 als sedan, coupé en combi gepresenteerd


Dit veranderde met de komst van de tweede generatie van de Cadillac CTS die in 2008 gepresenteerd werd. Een dynamisch ogende nieuwe voorspoiler en een meer open vormgegeven radiatorrooster met grove lamellen gaven de Cadillac CTS de sportieve verschijningsvorm die GM al bij de voorgaande generatie beloofd had. Naast de sedans werden er in 2009 en 2010 ook een coupéversie en een combi op basis van de Cadillac CTS in de collectie opgenomen.


De motoruitrusting van de Cadillac CTS


De basismodellen van de Cadillac CTS werden uitgerust met V6-motoren met een cilinderinhoud van 2,6 tot 3,6 liter. Hiermee had de sedan van de eerste generatie een prestatievermogen van maximaal 190 kW (258 pk). De topmotor, een V8-motor, had een prestatievermogen van 298 kW (406 pk). Vanaf 2008 werden er nieuwe V6-motoren met een prestatievermogen van maximaal 227 kW (309 pk) en een V8-motor met een prestatievermogen van 415 kW (564 pk) gebruikt.

Beoordelingen voor Cadillac CTS

2 Beoordelingen

5,0