Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
2023-escalade-esv-premium-luxury-003.jpg

Cadillac Escalade

1 / 8
2023-escalade-esv-premium-luxury-003.jpg
2023-cadillac-escalade-luxury-001.jpg
2023-cadillac-escalade-sport-002.jpg
2023-cadillac-escalade-sport-003.jpg
2023-cadillac-escalade-v-100.jpg
2023-cadillac-escalade-v-102.jpg
2023-cadillac-escalade-v-112.jpg
2023-escalade-esv-premium-luxury-001.jpg

Sterke punten

  • De dikste Amerikaanse SUV
  • Ultieme luxe
  • Zeeën van binnenruimte

Zwakke punten

  • Reuzeformaat
  • Niet meer officieel leverbaar in België
  • Peperduur in aanschaf en kosten

Cadillac Escalade Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Cadillac Escalade, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

van 0 tot 100 km/u:6.7 - 8.4s
Maximumsnelheid:337 - 180 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):256 - 451 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):10.9 - 18.9 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:5052 x 2004 x 1879 mm
Portieren:5
Kofferruimte:430 - 3423 liter
Aanhangergewicht:612 - 849 kg

Rappers’ delight

De Escalade is het model dat Cadillac weer op de kaart bracht bij een jonger doelpubliek, meer bepaald rappers en andere Amerikanen die graag wilden opvallen met hun grote luxe-SUV. Het model kwam zelfs in zijn tweede (2002) en derde (2007) generatie naar ons land, alvorens Cadillac zich officieel terugtrok uit Europa. Het nieuwste model stamt uit 2020 en is enkel via onafhankelijke invoerders te bestellen in ons land, maar de prijzen zijn erg fors geworden, al groeide de uitrusting ook mee.

Interesse in een Cadillac Escalade

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De Cadillac Escalade is de meest luxueuze SUV die General Motors in de aanbieding heeft en had. Bovendien is het grootste deel van de uitrusting standaard, waardoor je steeds een goed uitgevoerd exemplaar hebt.

  • Onder de kap zit steeds een dikke Amerikaanse V8, met 349 pk in de eerste in Europa geleverde generatie tot wel 691 pk in de nieuwste Escalade-V.

  • Dankzij zijn lengte van meer dan 5 meter kan je tot 8 zitplaatsen krijgen in de Cadillac Escalade, al is een groot deel van de in ons land geleverde exemplaren een lichte vracht met 2 zitplaatsen.

  • Om de kosten een beetje onder controle te houden, zijn veel Europese Escalades uitgerust met een LPG-installatie die de prijs aan de pomp drukt.

Alle belangrijke gegevens over de Cadillac Escalade

Motoren

Er zijn twee generaties van de Cadillac Escalade officieel geleverd in ons land: de tweede generatie uit 2002 en de derde generatie uit 2007. De tweede generatie kreeg een 6 liter-V8 van 349 pk, gekoppeld aan een viertrapsautomaat. De derde generatie had een 6,2 liter-V8 van 409 pk met een 6-trapsautomaat. In de meeste gevallen werden de Europese exemplaren uitgerust met een LPG-installatie.

De vijfde nieuwste generatie Cadillac Escalade, die niet officieel geleverd wordt in België, heeft een 6,2 liter-V8 van 426 pk, gekoppeld aan een 10-trapsautomaat. Voor het eerst wordt het model in zijn thuisland ook geleverd met een 3 liter V6-dieselmotor en als Escalade-V, een sportieve versie met een V8 met compressor van 691 pk.

Afmetingen

De Cadillac Escalade is flink gegroeid door de jaren heen: de generatie uit 2002, de eerste die naar België kwam, was nog 5,05 meter lang. Zijn opvolger was 5,14 meter lang. Tegenwoordig is de nieuwste Cadillac Escalade minstens 5,38 meter lang, of zelfs 5,77 meter lang in de verlengde ESV-uitvoering. Die forse buitenmaten betekenen dat er binnenin enorm veel ruimte is voor passagiers en hun bagage, met plek voor maximaal 8 personen en 722 tot 3.089 liter aan bagageruimte.

Uitvoeringen

De Cadillac Escalade was leverbaar in drie koetswerkvarianten: de SUV, de EXT pick-up en de verlengde ESV. Vandaag is het model enkel nog leverbaar als SUV of als ESV.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

Een nieuwe Cadillac Escalade is enkel te bestellen via onafhankelijke invoerders, en de hoge aanschafprijs, dure transportkosten en ongunstige dollar betekenen dat je een forse som neerlegt voor deze Amerikaanse luxe-SUV: minstens 147.500 euro voor een Premium Luxury, het tweede uitrustingsniveau van de vijf in de VS. Voor de ESV betaal je enkele duizenden euro’s extra.

Van deze nieuwe generatie staan er (nog) geen tweedehands modellen te koop, maar je hebt wel al een Escalade voor zo’n 16.000 euro als je je tevreden kan stellen met een model van de tweede generatie, die intussen 20 jaar oud is. Een derde generatie kost 24.000 euro, een ingevoerde vierde generatie minstens 52.900 euro. In Nederland en Duitsland is er nog een iets groter aanbod. Opgelet: door de grote V8-motoren betaal je een enorme som aan BIV en wegenbelasting.

Design-highlights en interieur

Met een Cadillac Escalade val je altijd op, zeker in België, waar de gemiddelde auto een stuk kleiner is dan deze forse SUV. Toch is het design een stukje eleganter geworden sinds de bonkige generaties uit de jaren 2000, toen chroom nog alles was. Het huidige model heeft strakke koplampen gekregen, die begeleid worden door grote verticale LED-dagrijlichten en lange achterlichten, net zoals bij zijn voorganger. Het optische verschil tussen de gewone Escalade en de langere SUV is ook subtieler geworden, tenzij je ze naast elkaar zet.

Ruimte en luxe

Aan boord innoveert Cadillac met een 38 inch groot gebogen OLED-scherm dat de tellers en het infotainmentsysteem omvat, en nog een aantal bijzondere functies heeft zoals een ‘Augmented Reality’-functie om het beeld van de camera vooraan aan te vullen met de navigatiegegevens, zoals Mercedes ook heeft. Verder heb je zeeën aan binnenruimte en een enorm aanbod aan luxesnufjes, zeker in de nieuwere modellen. In de middenconsole is er zelfs een koelkastje met diepvriesfunctie! Het audiosysteem telt tot 36 luidsprekers, inclusief speakers in de zetels, terwijl microfoons gesprekken kunnen versterken om gemakkelijker met passagiers achterin te kunnen praten.

Rijhulp en veiligheid

De Cadillac Escalade heeft een score van 4 sterren gekregen van de Amerikaanse NHTSA, met een iets lagere score voor de veiligheid van de passagier vooraan en voor het risico op rollen na controleverlies. Het model heeft wel een uitgebreide veiligheidsuitrusting, met een noodremhulp, rijstrookassistent en een semi-autonome rijfunctie op gescande wegen in Noord-Amerika. Je kan zelfs een aparte sleutel bestellen voor je kinderen die extra veiligheidsfuncties inschakelt.

Alternatieven

In zijn thuisland gaat de Cadillac Escalade de concurrentie aan met onder meer de GMC Yukon Denali uit eigen huis, de Jeep Wagoneer en de Lincoln Navigator. Daarnaast zijn er ook Duitse concurrenten: de Mercedes GLS en de BMW X7 zijn in leven geroepen om een stukje van deze ‘Full-Size SUV’-markt in te nemen. Ook de Range Rover speelt in deze prijs- en luxeklasse. In ons land kom je echter een stuk goedkoper uit door een van de Europese modellen te nemen, die al vanaf zo’n 100.000 euro te vinden zijn en bovendien veel fiscaal vriendelijkere motoren hebben. Toch is het luxeaanbod van de Escalade quasi ongekend, ook omdat hij zich op andere aspecten richt dan de Europese concurrentie.

FAQ

Is de Cadillac Escalade nieuw te koop in België?
De nieuwe Cadillac Escalade wordt niet officieel ingevoerd in België, maar het model is wel te krijgen via onofficiële invoerders voor een flinke prijs.
Hoeveel kost een Cadillac Escalade?
Een nieuwe Cadillac Escalade kost in België minstens 147.500 euro. In Amerika zijn ze te koop vanaf ongeveer 80.000 euro exclusief belastingen.
Hoe groot is een Cadillac Escalade?
De nieuwste Cadillac Escalade is minstens 5,38 meter lang, of zelfs 5,77 meter lang in de verlengde ESV-uitvoering.

Beoordelingen voor Cadillac Escalade

3 Beoordelingen

5,0