Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chevrolet-tahoe-side

Chevrolet Tahoe

1 / 4
chevrolet-tahoe-side
chevrolet-tahoe-back
chevrolet-tahoe-interieur
chevrolet-tahoe-sitzplatz

Chevrolet Tahoe Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Chevrolet Tahoe, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 89.900,-*
Tweedehands vanaf:€ 5.800,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:10.1 - 10.1s
Maximumsnelheid:273 - 170 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):346 - 366 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):14.6 - 14.9 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:5052 x 2068 x 1960 mm
Portieren:5
Kofferruimte:0 - 0 liter
Aanhangergewicht:622 - 740 kg

Chevrolet Tahoe: krachtpatser van jewelste

De Chevrolet Tahoe is een grote SUV die niet alleen plaats biedt aan acht personen, maar tevens het ideale vervoermiddel is om een caravan of trailer achter te hangen. Het is allerminst een kleine stadsauto, maar juist een stoere truck voor het ruigere werk. Vooral gefortuneerde families behoorden de eerste jaren tot de kopers. Lees meer

Interesse in een Chevrolet Tahoe

Alle artikelen

Alternatieve modellen

In 1992 werd de voorloper van de Chevrolet Tahoe, de Yukon, in productie genomen. Deze ook in Europa op de markt gebrachte auto is tevens bekend onder de naam Chevrolet Blazer en werd tot 1994 geleverd in een tweedeurs uitvoering. Pas toen in 1995 de Blazer werd omgedoopt tot Chevrolet Tahoe, werd een vierdeurs uitvoering geïntroduceerd. Het koetswerk en uitvoering waren vergelijkbaar met dat van de al sinds 1935 in productie zijnde Chevrolet Suburban. De basis van het chassis was dan ook het GMT400-platform, tevens bekend van de Silverado. De eerste versies werden gemaakt met zowel achterwiel- als vierwielaandrijving. Vrijwel jaarlijks werden door Chevrolet aanpassingen aangebracht. Zo werd het interieur in 1995 grondig aangepast, met toevoegingen als een airbag voor de bestuurder. Ook de zijspiegels kregen een ander uiterlijk.

Voortdurend verbeteringen

Een jaar later werden de Vortec-motoren aangepast: krachtiger, maar tevens zuiniger. In 1997 verviel de tweedeurs optie van de Yukon (in 1999 volgde de Tahoe dat voorbeeld), maar werden de stuurinrichting en de automatische transmissie verbeterd. Daarnaast kreeg ook de passagier op de voorstoel een airbag. Pas in 1999 werden alle drie de rijen voorzien van airbags, optioneel waren die zelfs rondom verkrijgbaar. In de loop der jaren werden ook enkele speciale edities gemaakt, zoals de Chevrolet Tahoe Limited (gebaseerd op de nooit in productie genomen conceptuitvoering Tahoe SS) en de Tahoe Z71, die overigens slechts in details en kleurstellingen afweek van de Limited.

Vanaf 2000 werd voor de Tahoe het GMT 400-platform vervangen door het GMT 800-platform en werd de handgeschakelde uitvoering standaard ingewisseld door een automatische. Ook de Vortec V8-motoren leverden meer pk dan in de eerdere modellen. Men moet zich overigens niet verbazen als een Chevrolet Tahoe onder een andere naam opduikt, want het model (dat ook in het Russische Kaliningrad wordt geassembleerd) kreeg voor meerdere afzetmarkten een afwijkende naam. Zo vinden we deze in Mexico onder de naam Chevrolet Sonora. Het is niet meer dan een synoniem voor bijvoorbeeld de GMC Yukon of de Chevrolet Tahoe Police Package.

Ontwikkeling van hybride uitvoeringen

Chevrolet kon niet achterblijven waar het de ontwikkeling van hybride uitvoeringen betreft. Dat gebeurde vanaf 2008, waarbij het GMT 900-platform als basis werd gebruikt en de hybride versie werd voorzien van het GM/Chrysler Advanced Hybrid System 2. Het bleek een kassucces, want in weerwil van de economische recessie waren de verkoopcijfers van deze uitgave boven verwachting. De nieuwe en nu ook van stabiliteitscontrole voorziene modellen waren duidelijk meer gestroomlijnd dan hun voorgangers en werden ook nog eens gehypet door het televisieprogramma 'The Apprentice' van Donald Trump, lang voordat deze een gooi deed naar de status van Amerikaans president. Het droeg in niet geringe mate bij aan de populariteit van de Tahoe in de Verenigde Staten. Ook de prijzen van Tahoe als tweedehands auto profiteerden. Ook de campagne waarbij mensen zelf een slogan dienden te verzinnen, werd een doorslaand succes. Het leverde 20.000 inzendingen met een positieve insteek op.

Rotsvaste kenmerken

Inmiddels wordt de vierde generatie van de Tahoe geproduceerd. Ook deze beschikt over achterwielaandrijving, maar mocht er meer kracht nodig zijn dan wordt automatisch overgeschakeld op vierwielaandrijving. Eventueel kan de bestuurder dit handmatig in werking zetten. De 8-cilinder beschikt over twee kleppen per cilinder, heeft een maximaal vermogen van 310 pk en haalt een topsnelheid van 170 kilometer per uur. Het brandstofverbruik is 15,4 liter per honderd kilometer.

Hoewel minder lang dan de soortgenoten Chevrolet Suburban of GMC Yukon XL, is de Tahoe met ruim vijf meter lengte nog altijd geen kleine jongen die ongemerkt over de wegen rijdt. In Nederland zijn ze een relatieve zeldzaamheid, maar in Amerika blijven de verkopen al sinds 1998 redelijk stabiel. Gingen er vlak voor de eeuwwisseling jaarlijks ongeveer 180.000 modellen van de Tahoe en de Yukon de showroom uit, in 2015 waren dat er nog altijd 130.000. De Tahoe blijft daarmee een kassucces en dat straalt ook af op de gebruikte modellen.

Beoordelingen voor Chevrolet Tahoe

1 Beoordelingen

5,0