Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chevrolet-camaro-l-01.jpg

Chevrolet

Chevrolet

Vind het model dat bij je past.

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Met de overname van Daewoo door GM zal Chevrolet de merknaam worden.


Naast Buick en Oldsmobile is Chevrolet sinds 1911 een van de drie historische automerken van het in 1908 opgerichte concern General Motors.Chevrolet is een van de oudste autofabrikanten in de wereld en he heeft t hoogste productievolume binnen de GM-groep. Dankzij haar sterke positie met name in de Noord-Amerikaanse markt heeft Chevrolet in de wereldwijde verkoopranglijst bovenaan gestaan. Met de legendarische Corvette sportwagen - nu een zelfstandig merk -  kwam Chevrolet in de jaren 1970 ook op de Europese markt. Sinds de acquisitie van een meerderheidsbelang in de Zuid-Koreaanse fabrikant Daewoo in 2005 heeft  de Amerikaanse fabrikant in Europa onder de enkele merknaam Chevrolet een volledig assortiment modellen van de kleinste klassen  tot  SUV’s voor de markt in Europa. Wat bijzonder is van de fabrikant Chevrolet: Het biedt optioneel op alle modellen een LPG-gasinstalatie en heeft de status  bereikt van voortrekker in de milieuvriendelijke en zuinige LPG-technologie


In Europa zet Chevrolet in op zuinige aandrijving


Hoewel de Chevrolet stations in de VS van oudsher geassocieerd worden met grote personenauto's en pickups, profiteert het nu van de samenwerking met de Zuid-Koreaanse producent Daewoo, om het merk Chevrolet in Europa voet aan de grond te laten krijgen. Nu met auto’s die meer toegespitst zijn op de Europese smaak. Gebaseerd op de technologie van Daewoo, biedt Chevrolet nu kleinere en on-amerikaanse modellen aan, de Matiz en de Aveo. De Chevrolet Matiz  heeft een mini-motor met 796 kubieke centimeter cilinderinhoud en een CO2-emissie van 119 g/km. De Chevrolet Aveo is de eerste van de fabriek in Europa, de Chevrolet fabriek in Polen. Het model Chevrolet Lacetti is gepresenteerd als de vertegenwoordiger in de kleine middenklasse, de Chevrolet Epica doet dat in de middenklasse. In het segment van  de MPV‘s en SUV's worden de Chevrolet HHR en Captiva aangeboden, zowel in de VS als in andere delen van de wereld. Elke tiende Europese klant bestelde zijn Chevrolet met een in de af-fabriek geïnstalleerde LPG-installatie, die bijvoorbeeld de CO2-uitstoot van de Chevrolet Matiz reduceert tot 111 g / km.


De renaissance van de legende


Het topmodel van Chevrolet is de Camaro, een echte sportcoupe. HEt is een herleving van de eerder geproduceerde Camaro, die van 1962 tot 2002 op het europese continent te verkrijgen was. De sterkste versie van de in Canada geproduceerde Camaro heeft een 6.2 liter V8 met 422 pk. Hiermee leeft de amerikaanse musclecartraditie in de huidige Camaro voort. Ook is de Camaro de voortzetting van de sportieve achtergrond van het merk Chevrolet. De eerste sportieve successen werden al in de jaren 20 van de vorige eeuw geboekt.


Louis Chevrolet luidt de traditie in.


De Zwitser en autocoureur Louis Chevrolet begon in 1911 samen met William C. Durant van General Motors de Chevrolet Motor Car Company. De eerste Chevrolet rolde een jaar later de fabriek in Detroit uit. De Classic Six Serie C werd tot 1914 gebouwd, en beschikte over een zescilinder motor met ongeveer veertig pk. Dit resulteerde in een topsnelheid van 105 kilometer per uur. Louis Chevrolet zag modellenkoers het liefst gaan richting de duurdere en snellere reiswagens, terwijl zijn partner Durant liever mikte op de volumemodellen, om te concurreren met de Ford T-model. Daarop verliet Louis Chevrolet het bedrijf. Zijn sportieve ambities zijn echter niet vergeten. De grootste imagebuilder voor het merk is de sportwagen Corvette geweest, die sinds 1953 grote verkoopsuccessen boekte.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen

Speciaal