Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chevrolet-impala-l-01.jpg

Chevrolet Impala

1 / 4
chevrolet-impala-l-01.jpg
chevrolet-impala-l-02.jpg
chevrolet-impala-l-03.jpg
chevrolet-impala-l-04.jpg

Chevrolet Impala Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Chevrolet Impala, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:€ 4.150,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Chevrolet Impala

Deze auto werd ontworpen en gebouwd door General Motors onder de Chevrolet naam en was lange tijd de best verkochte passagierswagen door de jaren heen. De Impala is dan ook lange tijd geproduceerd tijdens verschillende periodes en met diverse aanpassingen in het ontwerp. Hierbij bleef de basis van de auto veelal gehandhaafd. Lees meer

Interesse in een Chevrolet Impala

Alle artikelen

Alternatieve modellen

De productieperiodes beslaan de jaren 1958-1985, 1994-1996 en 2000 tot op heden.

Gedurende de jaren 80 was de Impala het meest populaire fullsize-ontwerp van Chevrolet. De auto was onverminderd populair bij zowel gezinnen als zakenlieden en stond bekend als een zeer betrouwbare auto met een luxe uitstraling. Tussen 1994 en 1996 werd de Impala nieuw leven ingeblazen en opnieuw onderworpen aan veranderingen in het design van de body van deze auto. De nieuwe versie was een 5,7-liter, door een V8 aangedreven versie van de Caprice Classic sedan. Deze Impala was iets compacter vormgegeven en bood een grotere laadruimte. Tevens was er meer hoofd- en beenruimte voor alle inzittenden. Na deze wijzigingen steeg de auto in populariteit.

De klassieker onder de Impala's

Uiteraard is er ook de klassieke Chevrolet Impala V8 automaat Cabrio uit 1960. Dit is een auto met een zeer sportieve vormgeving en kan nog steeds zonder al te veel moeite worden gevonden op de tweedehands markt. Deze 'zomer cruiser' loopt op benzine, heeft een motorinhoud van 4.700 cc en een vermogen van 212 pk. Deze auto is uitgevoerd als automaat met stuurbekrachtiging en is een waar toonbeeld van retro Amerikaans design. Dit is geen auto die men aanschaft voor het dagelijks transport, maar een echte macho voor het rijden in de zomer.

De Impala sinds het jaar 2000

vIn 2000 besloot de autoproducent om de Impala opnieuw te introduceren als een mid-sedan met voorwielaandrijving. Het nieuwe model staat tot op heden bekend als een van de meest betaalbare grotere auto's in de Verenigde Staten. Het feit dat de Impala continu verbeterd is en onverminderd populair is gebleven vanwege zijn grote ruimte, efficiënte ontwerp en betrouwbare motor maakt de tweedehands Chevrolet Impala tot een goede keus als tweedehands auto. Met name de Impala SS uit 1996 is een van de meest gewilde tweedehands auto's op de markt.

Het rijden in een Impala Chevrolet

De populaire Impala SS is een goed voorbeeld van de kwaliteiten van een oudere uitvoering van deze Chevrolet. De Impala type SS is een robuuste auto met een typerend imposant uiterlijk. Deze Chevrolet is dan ook uitgerust met een 260 pk, 5,7L motor met een automatische transmissie (viertraps). Een van de meest opvallende zaken aan het rijden in deze auto is het feit dat de auto vanuit een stilstaande positie bijzonder vlot accelereert. Ook het op hoge snelheid cruisen en inhalen van andere auto's is voor deze wagen absoluut geen probleem.

Ondanks zijn prestatiegerichte karakter is de Chevrolet Impala SS bijzonder stil en soepel te besturen. De auto is bijzonder stabiel en ook bij het bereiken van hogere snelheden blijft het besturen een ontspannen aangelegenheid. Dit maakt de Impala bijzonder geschikt voor het afleggen van lange afstanden en reizen met het gezin, ook gezien de grote laadruimte en het comfort voor de passagiers.

Het verbruik van de Impala

Het gemiddelde verbruik van de Impala ligt rond de 11 liter bij 100 kilometer. Bij het rijden binnen de stad ligt het verbruik uiteraard wat hoger, rond de 14 liter. Dit geldt voor de modellen die rond 2008 geproduceerd zijn. Het verbruik van deze auto is stabiel, maar is uiteraard afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder. Dit is een auto die met name gemaakt is voor het cruisen op de hogere snelheden, wat niet wegneemt dat de Impala uiteraard goed presteert binnen de stad. De wendbaarheid van de auto valt op, met een korte draaicirkel en snelle respons van het stuur. Met vier schijfremmen is de auto bovendien bijzonder goed in het reageren op korte en snelle rem-acties. De transmissiekoeler zorgt ervoor dat de auto niet oververhit raakt en het elektrische systeem is zeer solide in elkaar gezet. De airbags voorin en de rembekrachtiging, automatische koplampen en de auto-dim achteruitkijkspiegel dragen bij aan het gevoel van controle en veiligheid tijdens het rijden.

Het comfort van de Chevrolet Impala

Bij het kiezen en aanschaffen van een Chevrolet Impala is het interessant om te kijken naar de aanpassingen en extra opties die de vorige eigenaar van de auto heeft laten toevoegen aan het interieur. Tot de standaarduitrusting van het model uit 1996 behoren met leer beklede kuipstoelen met een sportieve look. Deze stoelen bieden meer dan voldoende steun, ook tijdens de lange ritten, en geven een veilig gevoel. De toerenteller en de op de vloer gemonteerde versnellingspook zijn bijzondere details in het interieur van deze auto. Tot de standaarduitrusting behoren verder ook een AM/FM radio, cassettespeler, airconditioning en een elektrisch verstelbare stoel voor de bestuurder. Bij het vinden van een tweedehands exemplaar zal veelal blijken dat de radio-installatie vervangen is door een cd-speler.

De Impala als tweedehands auto

Over het algemeen is de Chevrolet Impala als tweedehands auto een interessante keuze voor verschillende doelgroepen. Zo is het een imposante auto met een professionele aanblik voor de zakenman of -vrouw die veel moet reizen en hecht aan snelheid en betrouwbaarheid. Door een veelvoud aan opties voor tuning en een robuust gebouwde motor wordt de Impala veel gekozen door auto-enthousiastelingen die graag zelf aanpassingen doen aan hun auto. Wat betreft het verkrijgen van onderdelen en aanvullende in te bouwen opties voor deze auto is er een ruime markt beschikbaar.

Bovenal is de ruime Impala een mooie auto voor het reizen met het gezin en het forenzen gedurende de werkweek. Voor het pure rijden in de stad is de auto wellicht wat aan de grote kant en ligt het verbruik bij het rijden in de stad redelijk hoog. Desalniettemin zijn de ervaringen met een tweedehands auto als deze onverminderd positief te noemen en is hij onderhoudsvrij, routine-onderhoud daargelaten uiteraard. De Chevrolet Impala maakt zijn naam waar, als auto die zijn bestuurder niet in de steek laat.