Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chevrolet-monte-carlo-l-01.jpg

Chevrolet Monte Carlo

Chevrolet Monte Carlo Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Chevrolet Monte Carlo, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:€ 3.990,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Interesse in een Chevrolet Monte Carlo

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Chevrolet Monte Carlo - klassieke coupé met sterke V6/V8 motor

De Monte Carlo van Chevrolet is een auto die in 1970 voor het eerst werd uitgebracht, waarna nog 5 generaties van het model volgden. De meeste Monte Carlo modellen zijn 2-deurs coupés die weinig ruimte achterin hebben. Maar ze waren ook nooit echt bedoeld als gezinswagen dus voor de liefhebber maakt dat waarschijnlijk niet zoveel uit. De glooiende lijnen van de auto en de opvallende lichten, plus het luxe interieur zijn de pluspunten van deze Monte Carlo.

De Chevrolet Monte Carlo, de persoonlijke luxeauto

De Chevrolet Monte Carlo is een 2-deurs coupé die tussen 1970 en 2007 een aantal jaren door Chevrolet werd gemaakt en op de markt werd gebracht als reactie op de Ford Thunderbird. De auto kostte destijds 3.125 dollar. Er zijn tussen 1970 en 2007 in totaal 6 generaties van de Monte Carlo uitgebracht. Chevrolet bracht de Monte Carlo op de markt als een persoonlijke luxeauto die was vernoemd naar de stad Monte Carlo. De laatste generatie Monte Carlo’s, waarvan de productie in 2007 werd stopgezet, waren full-size coupés.

De Monte Carlo begon als Chevrolet's versie van de Pontiac Grand Prix. Het model werd ontworpen door Elliot M. Estes, algemeen directeur van Chevrolet, en Chevrolet's hoofdontwerper, David Holls. Ze modelleerden de styling op de hedendaagse Cadillac Eldorado, hoewel veel van de carrosserie en de structuur werden gedeeld met de Chevrolet Chevelle (voorruit, achterklep en achterruit waren hetzelfde). Het nieuwe exterieur van de Monte Carlo had een "colafles ontwerp" met verborgen ruitenwissers en een optioneel lampcontrolesysteem.

De eerste vier generaties van de Monte Carlo, tot 1988, hadden een achterwielaandrijving, een V6-motor uit 1978, en een coupé ontwerp. De constructie van de Monte Carlo bestond uit koetswerk dat op een chassis gemonteerd werd.Het SS-model werd van medio 1983 tot 1988 opnieuw geïntroduceerd met een 5,0 L V8-motor.

Na 1988 werd de productie van de achterwielaangedreven Monte Carlo stopgezet, om in 1995 weer hervat te worden met de inmiddels 5e generatie. Dit was een coupé met voorwielaandrijving en een V6-motor. De zesde en laatste generatie Monte Carlo werd in 2000 gebouwd naast de Chevrolet Impala. De Monte Carlo SS werd tussen 2000 en 2007 nieuw leven ingeblazen. Dit model werd aanvankelijk aangedreven door 3,8 L V6 motor en in 2006 en 2007 door een 5,3 L V8.

De Monte Carlo werd alleen in de Verenigde Staten verkocht. Als je een gebruikte Chevrolet Monte Carlo zoekt, dan kun je ze in ieder geval in de VS vinden of wellicht ook in Europa, geïmporteerd door liefhebbers.

6 Generaties Monte Carlo’s

De tweede generatie Monte Carlo's werd in 1973 geïntroduceerd met nieuwe Chevy-onderdelen en een slanke, nieuwe look. De wielbasis was nog steeds 116 inch en het nieuwe carrosserie-ontwerp werd gekenmerkt door diepe glooiingen die werden geleend van de GM Colonnade coupé.

De derde generatie werd in 1978 onthuld en deze liep door tot 1980. Hier werd de allereerste V6-turbomotor voor de Monte Carlo gebruikt. De vertrouwde contouren van het ontwerp bleven hetzelfde, maar de horizontale achterlichten werd vervangen door een nieuw achterlicht, dat zich om de achterkant heen slingerde. Rechthoekige koplampen, zij-aan-zij geplaatst, verfraaiden de voorkant van het model uit 1980.

De vierde generatie liep van 1981 tot 1988 en werd gezien als een volledig nieuwe generatie van de Chevrolet Monte Carlo. Het profiel was vloeiender en de vierde generatie had nieuwe verticale achterlichten die vergelijkbaar waren met de modellen van '70 tot '77. De carrosserie werd gerestyled en geüpdatet om het voorbeeld te volgen van andere GM-coupés en middelgrote coupés. De motoren werden overgenomen van het jaar daarvoor. Naast de standaard Chevrolet V6 was er een optionele V8, een turbo Buick V6 motor in de Monte Carlo Turbo en een V8 in de basismodellen en Landau-modellen. Het model uit 1981 had standaard een automatische transmissie, schijfremmen voor plus rem- en stuurbekrachtiging.

Ford Elite vs Chevrolet Monte Carlo

De Ford Elite werd van 1975 tot 1976 gemaakt en had hetzelfde chassis als de Ford Thunderbird, met een wielbasis van 114 inch, 2 inch korter dan die van de Monte Carlo.

Dan het uiterlijk van de twee auto’s. De Ford heeft voldoende rondingen die een vleugje sensualiteit geven, vooral rond de achterste helft van de auto. Toch heeft de auto nog steeds voldoende formaliteit aan de voorkant en in de uitrusting om de luxe te bieden die nodig is in het segment.

De Chevy trekt de aandacht met de belijning. De spatbord lijnen in de deuren, de luxe van een vorig tijdperk, de majestueuze grille, de gestapelde vierkante koplampen en de manier waarop het allemaal versmalt in de nette achterkant

De Monte Carlo voelt het meest ruim, waarschijnlijk door het lichte tweekleurige interieur in vergelijking met het donkerder blauw van de Elite. De stoffen zittingen van de Elite voelen zacht aan, hoewel ze er in slagen om toch goed comfort en een beetje zijdelingse grip te bieden in de bochten.

Motoren

Over de 6 generaties van de Monte Carlo heen zijn de volgende motoren gebruikt:

  • 5.0 L V8 motor
  • 5.7 L V8 motor
  • 6.6 L V8 motor
  • 7.44 L V8 motor

Uitrusting en opties

  • verborgen ruitenwissers
  • stoffen bekleding
  • luxe interieur

De sportieve Chevrolet Monte Carlo

De flinke V6 en V8 motoren van de Monte Carlo en de belijning maken deze auto tot een goede keuze voor iedereen die houdt van een klassieke auto met flink wat vermogen. Je hebt keuze uit 6 generaties van deze auto dus er is altijd wel een gebruikte Chevrolet Monte Carlo te vinden die je aanspreekt. Niet alle modellen zijn in Nederland geleverd dus soms zul je hard moeten zoeken naar een specifiek exemplaar.