Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chevrolet-orlando-l-01.jpg

Chevrolet Orlando

1 / 4
chevrolet-orlando-l-01.jpg
chevrolet-orlando-l-02.jpg
chevrolet-orlando-l-03.jpg
chevrolet-orlando-l-04.jpg

Chevrolet Orlando Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Chevrolet Orlando, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 8.000,-*
Tweedehands vanaf:€ 2.499,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:9.9 - 11.8s
Maximumsnelheid:130 - 200 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):139 - 186 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):5.3 - 7.9 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4652 x 1836 x 1633 mm
Portieren:5
Kofferruimte:454 - 852 liter
Aanhangergewicht:632 - 640 kg

De compacte MPV Chevrolet Orlando komt in 2011 op de markt

Het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) wijzigt en herstructureert haar merkencollectie continue. Nadat het experiment om het Zuid-Koreaanse merk Daewoo vooral als aanbieder van economymodellen op de Europese markten te positioneren mislukte, kozen de concernmanagers voor een andere aanpak: de Koreanen zouden wel aan modelontwikkelingen blijven werken, maar buiten Azië zouden ze echter niet langer als eigen merk vertegenwoordigd zijn. Lees meer

Interesse in een Chevrolet Orlando

Alle artikelen

Alternatieve modellen

In plaats daarvan zou het Amerikaanse merk Chevrolet nieuw gepositioneerd worden in Europa. Het gevolg hiervan was dat de Daewoo voertuigen vanaf 2005 een nieuw label kregen. Chevrolet beperkte zich in Europa echter niet alleen maar tot economymodellen, maar trad naar voren als aanbieder van een complete voertuigcollectie. Zo verschenen er in de grote voertuigklasses naast Sport Utility Vehicles (SUV?s) ook compacte gezins-MPV?s, zoals Daewoo deze sinds 2000 met de Rezzo aanbood. Dit model werd nog tot 2007 als Chevrolet Rezzo in Europa verkocht. Uiteindelijk stond er in 2011 een opvolger klaar die onder de modelnaam Chevrolet Orlando op de markt verscheen.

De Chevrolet Orlando wordt standaard als zevenzitter aangeboden

De sedanserie Chevrolet Cruze uit 2008 werd als basis gebruikt voor de compacte MPV Chevrolet Orlando. De Zuid-Koreanen en Amerikanen ontwierpen voor de vijfdeurs MPV een carrosserie die leek op dat van een cross-over model. Deze carrosserie kenmerkte zich door een hoekige bouw en hoge radiateur. Met zijn afmetingen van 4,65 meter lang en iets meer dan 1,83 meter breed had de Chevrolet Orlando afmetingen die typisch waren voor zijn klasse. Om de dynamischere indruk van een cross-over te wekken beperkten de constructeurs de hoogte van de compacte MPV echter tot 1,62 meter. Maar ondanks dat bood de auto toch nog een hoofdruimte van bijna tien centimeter. Er waren drie zitrijen die plaats boden aan maximaal zeven passagiers. Wanneer de zitplaatsen in normale positie stonden had de Chevrolet Orlando een laadvolume van zo?n 460 liter. Door het neerklappen van de achterste zitplaatsen kon dit laadvolume nog uitgebreid worden naar meer dan 850 liter.

De motoren van de Chevrolet Orlando

Toen de Chevrolet Orlando voor het eerst op de markt verscheen werd hij aangeboden als benzine- en als dieselmodel. Het benzinemodel met een 1,8 liter motor had een prestatievermogen van 104 kW (141 pk) en beschikte over een handmatige vijfversnellingsbak. Als dieselmodel was de Chevrolet Orlando verkrijgbaar met een 1,8 of 2,0 liter motor met een prestatievermogen van 96 kW (130 pk) of 120 kW (163 pk). Alle motoren voldeden aan de Euro5-norm. Het kleinste dieselmodel van de Chevrolet Orlando verbruikte gemiddeld zes liter brandstof per honderd kilometer, wat gepaard ging met een CO2-uitstoot van 159 g/km.

Beoordelingen voor Chevrolet Orlando

20 Beoordelingen

4,8