Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chevrolet-captiva-l-01.jpg

Chevrolet Captiva

1 / 4
chevrolet-captiva-l-01.jpg
chevrolet-captiva-l-02.jpg
chevrolet-captiva-l-03.jpg
Chevrolet Captiva Interieur

Chevrolet Captiva Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Chevrolet Captiva, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:8.8 - 12.2s
Maximumsnelheid:180 - 204 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):164 - 264 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):6.2 - 11.5 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4635 x 1849 x 1755 mm
Portieren:5
Kofferruimte:477 - 1577 liter
Aanhangergewicht:461 - 735 kg

Chevrolet Captiva

Chevrolet Captiva: een joint-venture van GM en Daewoo. Sports Utility Vehicles(SUV) uit Korea, dat was vroeger het domein van Hyundai. Het had met zijn Galloper en de Sportage van het dochterbedrijf Kia al vanaf de de negentiger jaren van de vorige eeuw tereinwagens voor on- en offroad gebruik aangeboden. Lees meer

Interesse in een Chevrolet Captiva

Chevrolet Captiva tweedehands auto
Chevrolet Captiva nieuwe auto
Chevrolet Captiva dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Chevrolet Captiva: een joint-venture van GM en Daewoo.


Sports Utility Vehicles(SUV) uit Korea, dat was vroeger het domein van Hyundai. Het had met zijn Galloper en de Sportage van het dochterbedrijf Kia al vanaf de de negentiger jaren van de vorige eeuw tereinwagens voor on- en offroad gebruik aangeboden. Het Zuidkoreaanse merk Daewoo daarentegen bouwde vooral auto’s in het A- en B-segment, en middenklasse sedans. Toen het Amerikaanse concern GM in 2002 een meerderheidsbelang in Daewoo kreeg, werd besloten om samen een nieuwe SUV te gaan ontwikkelen. Deze markt deed het uitzonderlijk goed.


Chevrolet Captiva en Opel Antara hebben dezelfde techniek


De ingenieurs hadden als basis een concept dat door GM in 2004 gepresenteerd werd onder het merk Chevrolet. Het platform werd ontwikkeld door GM en in 2006 begon de productie van de nieuwe SUV in Zuid-Korea en de GM-fabriek in Rusland. In Azie werd er een compacte cross-over op de markt gebracht onder de naam Winstorm. In europa werd deze wagen Chevrolet Captiva genoemd. Het ontwerp werdt aan de binnen- en buitenkant licht gewijzigd om op basis van de Captiva een andere SUV op de markt te brengen in Europa: de Opel Antara.


De Chevrolet Captiva is als vijf- en zevenzitter beschikbaar.


De Captiva is met zijn lengte van 4.64 meter en zijn hoogte van 1.72 te verkrijgen in twee uitvoeringen: als vijfzitter of met een extra achterbank als zevenzitter. De aandrijflijn is verkrijgbaar met een inschakelbare vierwielaandrijving of als voorwielaandrijver. Afhankelijke van de gekozen versie is de Chevrolet Captiva voorzien van een handbak met vijf versnellingen, of een vijftraps automaat. Standaard aanwezig in de Chevrolet Captiva zijn de electronische stabiliteitsregeling , ABS en airbags aan de voor- en zijkant. In de EURO-NCAP crashtest scoort de SUV 4 van de 5 te behalen sterren uitstekend. Om de Chevrolet Captiva ook voor het offroad werk beter geschikt te maken zijn de vierwielaangedreven uitvoeringen uitgerust met een remassistent, downhillcontrol en tractioncontrol.


Twee benzinemotoren zijn voor de Chevrolet Captiva beschikbaar


De Chevrolet Captiva is te verkrijgen met drie verschillende motoren, in benzine- en dieseluitvoeringen. Top of the range is de 3.2 liter benzineversie,  dit blok is afkomstig van GM-dochter Holden uit Australie en levert 230 pk. Deze versie is alleen leverbaar met 7 zitplaatsen, een automaat en aandrijving  op alle wielen. Topsnelheid bedraagt 204 km/u en de 100 wordt in 8.8 seconden bereikt door de Captiva in deze uitvoering. Het verbruik is 11.5 liter per honderd kilometer en de CO2-uitstoot bedraagt 264 gram per kilometer.  De instapper met voorwielaandrijving is door GM Daewoo uitgerust met een viercilinder die er 136 pk uit perst, en een top van 185 km/u. heeft. Het verbruik van de EURO4 geclassificeerde motor is gemiddeld 8.9 liter per honderd km(217g/km CO2). In deze versie is een LPG-ombouw mogelijk, hierdoor kan de CO2-uitstoot verlaagd worden tot 197g/km.


Voor- en vierwielaandrijving in combinatie met diesel.


Voor de dieselaars is de Chevrolet Captiva te krijgen met een 2.0 liter diesel met commonrail inspuiting. Deze is te combineren met voor- of vierwielaandrijving.  De basisuitvoering geeft de turbomotor met 150 pk een verbruik van 7.2 liter per honderd kilometer, (191g/km CO2) en een top van 184 km/u. Van nul tot honderd gaat met de zelfontbrander met voorwielaandrijving in 10.8 seconden, de vierwielaangedreven versie doet 12.2 seconden over deze sprint. Roetfilters zijn niet standaard op deze diesels.

Beoordelingen voor Chevrolet Captiva

37 Beoordelingen

4,5