Nissan Qashqai te koop: tweedehands en nieuw

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

De Nissan Qashqai kwam in september 2006, ongeveer een half jaar na haar presentatie op de Autosalon van Parijs, in Duitsland op de markt. Het model vormt als het ware een verbinding tussen de Nissan Tiida uit de compacte klasse en de SUV Nissan X-Trail. De naam Qashqai heeft betrekking op het oorspronkelijk Turkmeense nomadenvolk Qashqai en moet het terreinkarakter van de compacte vijfdeurs-SUV benadrukken. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

De Nissan Qashqai kwam in september 2006, ongeveer een half jaar na haar presentatie op de Autosalon van Parijs, in Duitsland op de markt. Het model vormt als het ware een verbinding tussen de Nissan Tiida uit de compacte klasse en de SUV Nissan X-Trail. De naam Qashqai heeft betrekking op het oorspronkelijk Turkmeense nomadenvolk Qashqai en moet het terreinkarakter van de compacte vijfdeurs-SUV benadrukken. Het model rolt na de eindmontage van de band in de Nissan Motor Manufacturing fabriek in Washington. Twee jaar na de marktintroductie kwam ongeveer net zoals bij de eerste generatie van de Mercedes-Benz A-klasse een lange versie van de Qashqai uit, genaamd Qashqai+2. Bovendien vond er in het voorjaar van 2010 een optische facelift plaats. Dit had een aanpassing aan de koplampen, de achterlichten en het radiatorrooster tot gevolg.

Dit presteert de Nissan Qashqai

Als benzinemodel is de Nissan Qashqai met twee verschillende motoren verkrijgbaar: de voor de facelift gebruikte 1,6 liter viercilindermotor werd tijdens de facelift licht gemodificeerd, waardoor onder meer het verbruik met 0,6 liter per 100 km afnam en de uitstoot van schadelijke stoffen met circa 10 gram per km gereduceerd kon worden. De iets krachtigere 2,0 liter viercilindermotor met een prestatievermogen van 104 kW (141 pk) is naar keuze met een handmatige zesversnellingsbak of automaat verkrijgbaar, evenals met voorwiel- of vierwielaandrijving. Het dieselsegment bestaat uitsluitend uit DCI commonrail dieselmotoren: de oorspronkelijke 1,5 liter viercilindermotor met 76 kW (103 pk) werd begin 2010 in het kader van de facelift afgelost door een gelijkgebouwde motor met een vermogen van 81 kW (110 pk). De krachtigste viercilinderdieselmotor is daarentegen sinds de introductie ongewijzigd gebleven: een cilinderinhoud van 2,0 liter, een vermogen van 110 kW (150 pk) en een koppel van 320 Nm. Met deze motor aan boord is de Nissan Qashqai uitsluitend met vierwielaandrijving en automatische versnellingsbak verkrijgbaar. Eind 2011 werd het dieselpalet aangevuld met een 1,6 liter viercilindermotor met een vermogen van 96 kW (130 pk) en dezelfde koppel als de 2,0 liter variant. Deze is naast met de standaard voorwielaandrijving, ook met vierwielaandrijving verkrijgbaar.

Het comfort van de Nissan Qashqai

De Qashqai is niet alleen in de basisuitrusting Visia, maar ook in de drie verschillende uitrustingsvarianten Acenta, I-Way en Tekna verkrijgbaar. De laatstgenoemde is daarbij de topuitrusting. Airconditioning, een cd/radio-combinatie met Bluetooth handsfree-installatie en evenals zes airbags horen naast andere uitrustingsdetails bij alle varianten tot de standaarduitrusting. Tot de hoogwaardigere uitrustingskenmerken horen lederen stoelen, een glazen panoramadak, Xenon-koplampen, een navigatiesysteem met aangesloten achteruitrijdcamera en vele andere details.

Het kan ook nog langer: de Nissan Qashqai+2

Sinds eind 2008 is de Qashqai in de 21 cm verlengde versie ‘Qashqai+2’ verkrijgbaar, die 4,53 meter lang is. Deze versie biedt een extra zitrij die men in de bodem van de auto kan laten zakken. Om voldoende plaats te kunnen bieden aan meer passagiers is de Qashqai+2 vier centimeter hoger en is zijn wielbasis 13 centimeter langer dan bij de ‘korte’ versie. Zonder bijrijders biedt de kofferruimte met 500 liter bovendien 90 liter meer laadvolume. Optisch gezien verschilt de lange versie onder andere dankzij een gewijzigd radiatorrooster en gemodificeerde deuren van de normale versie. De vier uitrustingsvarianten en het aanbod aan motoren zijn echter hetzelfde als bij de gewone Nissan Qashqai.