Renault Captur te koop: tweedehands en nieuw

Renault Captur

Renault Captur

De Renault Captur is een compact ontworpen auto vervaardigd door de Franse automaker Renault. De eerste Captur maakte zijn debuut op de automarkt in Frankrijk in april 2013. Het ontwerp van deze auto werd door Renault voor het eerst getoond in 2011, als vervanger van de bekende Renault Modus. Wat de techniek betreft is de Captur sterk gebaseerd op die van de Renault Clio, met het verschil dat de Captur een wegligging heeft die tien centimeter hoger boven het wegdek zit in vergelijking met de vierde generatie Clio. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

De compacte Captur biedt veel ruimte

Het ontwerp van de body van de auto doet dan ook denken aan de lijnen van de Clio, maar er zijn verschillende opties voor het aanpassen van zowel het interieur als de buitenkant van de Captur. Het is bij het zoeken van een tweedehands Captur dan ook interessant om op deze kleine individuele aanpassingen en details te letten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stoelverwarming, het geluidssysteem, extra airbags en dergelijke.

Een sportieve alleskunner

Opvallend aan deze auto is het feit dat de body van het voertuig lijkt op een combinatie van een MPV en een SUV. De Captur Renault biedt voldoende ruimte voor alle passagiers, ook voor degenen achterin. Dit komt met name door de verschuifbare achterbank waarmee extra beenruimte kan worden gecreëerd. Naast het bieden van veel ruimte staat de Captur bekend om de zeer zuinige drie- en viercilinder benzine- en dieselmotoren. Dit maakt de Captur niet alleen interessant als gezinsauto, maar biedt het ook voldoende mogelijkheden voor de (zakelijke) rijder op langere afstanden.

Het innovatieve design van de Renault Captur

Wat betreft comfort en gebruiksgemak is de Captur een in het oog springende auto. Zo maken relatief kleine elementen in het interieur van de auto een groot verschil voor de bestuurder. Voorbeelden van elementen waar goed over nagedacht is zijn bijvoorbeeld het dashboardkastje, dat als een zeer ruime lade functioneert. Met dit doeltreffende ontwerp vallen kleine spullen niet meer uit het dashboardkastje bij het openen van het deurtje, zoals dat vaak bij conventionele kastjes wel het geval is.

De Captur heeft niet alleen parkeersensoren, maar biedt in sommige modellen ook de luxe van spraakherkenning voor het uitvoeren van bepaalde functies. Vooral voor degenen die de Captur als gezinsauto willen gebruiken is het wellicht handig om op zoek te gaan naar een Captur met afneembare stoelhoezen, die eenvoudig gereinigd kunnen worden. Verder biedt de Captur uiteraard een satellietnavigatiesysteem met touchscreen, automatische koplampen en ruitenwissers, en optioneel een achteruitrijcamera voor het eenvoudig inparkeren van de auto.

De veiligheidsuitrusting

Tot de standaard veiligheidsuitrusting van de Captur behoren driepuntsgordels, twee airbags, eventueel uit te breiden met airbags aan de zijkanten van de auto, cruisecontrol en een snelheidsbegrenzer, ESC en een ABS. Tevens krijgt de bestuurder zowel hoorbare als zichtbare waarschuwingen voor het dragen van de autogordel. Het spreekt voor zich dat men deze uitrusting ook terugvindt in de tweedehands Captur.

De techniek achter de Captur Renault

De Renault Captur wordt aangedreven door een zeer snelle en gelijkmatig lopende twin-turbo versie van de 1.6 L dCi "Energie" motor, die werd gebruikt in Renault modellen in 2011. Deze motor produceert maar liefst 158 pk (118 kW; 160 pk) en de Captur heeft een topsnelheid van zo'n 210 kilometer per uur. Met een lage CO2-uitstoot van 99 g/km biedt de Captur dus snelheid voor de milieubewuste autobestuurder. De motoren van de Captur zijn bijzonder schoon, zoals men dat mag verwachten van een auto die in deze tijd ontworpen is. Zowel de driecilinder benzinemotor en de diesel zijn voorzien van een zeer functioneel startstopsysteem. Men betaalt 25% bijtelling voor de 1,2 liter versie van de Captur.

Bijzonder is dat de auto is vervaardigd uit koolstofvezel, met een afneembaar dak. Het gebruik van dit materiaal zorgt ervoor dat het gewicht van de Captur slechts rond de 1,300 kg ligt. De SUV uitstraling van deze auto wordt versterkt door het gebruik van 22 inch wielen, die niet uit de toon vallen bij de body van de auto, maar juist het sportieve en sterke ontwerp van de Captur benadrukken.

De Renault Captur als tweedehands auto

De 2014 versie van de Captur is nog steeds een mini-crossover, die ook wel bekend staat als de Renault Samsung QM3. Deze nieuwe versie van de Captur is vormgegeven als een zeer comfortabele mini-SUV die bij uitstek geschikt is voor langere ritten. Dat neemt niet weg dat deze auto, mede door het makkelijke parkeren en de snelle wendbaarheid, ook prima in de stad kan worden gebruikt. Gezien het feit dat ook de oudere Captur een kwaliteitsauto is met een sterke motor, goede schakeling en optimaal comfort (ook in de vroegere modellen) is het aanschaffen van een tweedehands exemplaar een goede keuze.

De gezinsauto

Als tweedehands auto kenmerkt de Renault Captur zich als een modern uitziend voertuig met een zeer goede wendbaarheid en een hoge betrouwbaarheidsfactor. De veelzijdigheid van deze auto maakt hem geschikt voor zowel de 'snelle bestuurder' als voor kopers met een gezin. Hierbij moet wel worden gezegd dat de ruimte achterin de auto plaats biedt voor twee passagiers, met voldoende beenruimte. Wanneer de achterbank helemaal naar voren geklapt is, bedraagt de laadruimte maar liefst 455 liter. Met de achterbank in de normale positie geplaatst, is dit 377 liter. Voor extra veiligheid en gemak tijdens het rijden is het aan te raden om te kiezen voor een tweedehands Captur met de reverse-camera. Deze camera maakt een van de weinige beperkingen in het ontwerp van deze auto goed; door de groot ontworpen raamstijlen kan het zicht beperkt zijn. Verkeersdeelnemers aan de zijkant van de wagen kunnen daarom minder goed zichtbaar zijn.

Al met al is de Renault Captur duidelijk een auto van deze tijd. Met een veelvoud aan mogelijkheden om de auto te personaliseren en te optimaliseren kan iedere bestuurder zijn of haar Captur 'eigen' maken. Deze compacte, zeer wendbare auto biedt voldoende ruimte en een gevoel van comfort. De bestuurder is omringd door gemak en een duidelijk dashboard en de Captur valt op door zijn stilte tijdens het rijden en stabiele wegligging.