Peugeot 2008 te koop: tweedehands en nieuw

Peugeot 2008

Peugeot 2008

Peugeot heeft de laatste drie decennia niet alleen opmerkelijke auto's gebouwd. Ze hebben vooral, en dat begon met de 205, opmerkelijk soepele motoren gebouwd. De auto's zijn mooi om te zien, voorzien van dat typische comfort van Franse auto's, hebben heel wat aan kracht en souplesse te bieden en worden steeds zuiniger. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Peugeot 2008, de single stapt over naar een gezin

Cross-over

Dit principe heeft de Franse automaker ook toegepast op Peugeot 2008, de nieuwste telg in de Peugeot familie. De 2008 is een cross-over, zoals er steeds meer op de markt komen. Het is geen gewone personenauto, maar ook geen MPV. Het is eigenlijk een ietwat kleinere SUV. Dankzij het mooie ontwerp is het geen bonkige auto geworden, maar meer een wagen waarbij rekening is gehouden met de overstap van de sportieve, snelle en vooral mooie 208 naar een gezinsauto. Ofwel de single kan nu gerust overstappen op de gezinsauto zonder al te veel concessies te moeten doen. Want dat is de Peugeot 2008 zeker, een ruime gezinsauto.

Zuinig

De 2008 is verkrijgbaar in een 1,6 liter benzine versie of met een 1,6 liter diesel motor. Gezien het feit dat er van Peugeot gezegd wordt dat ze de beste diesels ter wereld maken, is het voor iemand die nogal wat kilometers maakt zeker te overwegen om op diesel over te stappen. Daarnaast zijn er ook twee 1,2 versies, voorzien van een driecilinder motor. Dat zorgt er voor dat de auto zuiniger wordt. Ook wordt de 2008 Peugeot als hybride in de markt gezet. Op die manier is er eigenlijk voor iedereen wel iets te kiezen. Het vermogen van de 2008 ligt tussen 60 en 88 KW. De topsnelheid tussen de 170 en net geen 200 kilometer per uur. Het verbruik tussen de 1 op 17 en 1 op 25, de acceleratie van 0 naar 100 tussen de 9,5 en 13,5 seconden en de emissie tussen 98 en 135 gr/km. Doordat de driecilinder bijna onhoorbaar zijn werk doet, kan men stellen dat Peugeot een stoere auto heeft neergezet, die in al zijn vormen heerlijk rijden mogelijk maakt.

Rijgenot

Kenmerkend voor de SUV zijn de over het algemeen forse dorst en de vaak wat mindere wegligging. Daar heeft Peugeot echt aandacht aan besteed. Dankzij de vorm, de stoelen en de daarbij horende zithouding, biedt de 2008 naast overzicht ook controle. Hij reageert snel op het stuur. Het lage gewicht zorgt er voor dat de auto goed luistert en een prima wegligging heeft. Naast ESP is de 2008 voorzien van een nieuw systeem, Grip Control, waarmee het soort wegdek dat hij moet bedwingen, kan worden aangegeven. Hij is niet standaard vierwielaangedreven en zou dus moeite kunnen hebben met wat mindere wegen. Dankzij Grip Control is dat echter niet het geval. Even de verandering instellen en de auto doet de rest. Voeg daar de nieuw ontworpen "Modder en sneeuw" banden aan toe en de 2008 kan zelfs terrein verwerken waar normaliter een vierwielaandrijving voor nodig is. Let wel, het blijft natuurlijk een elegante Peugeot die ook ruiger werk aan kan zonder op zijn rijgenot in te boeten. De 1,6i diesel uitvoering heeft als extra een knop om het zuinig rijden te bevorderen. Ideaal voor de langere afstanden waarbij de auto niet teveel uitgedaagd wordt.

De Peugeot 2008

Met de 2008 wil Peugeot een auto bieden die voor jonge gezinnen net zo leuk is als voor gezinnen met opgroeiende jeugd. Een auto met veel ruimte, ook achterin, die bij het tanken geen gat in het maandbudget slaat, die een prima rijgedrag combineert met het sportieve uiterlijk en de sportieve mogelijkheden. Voor hen die geen SUV kunnen betalen en voor hen die geen zware auto willen. Het is een auto geworden die en betaalbaar is en aan heel veel verwachtingen voldoet. Als tweedehands wordt de 2008 Peugeot nog voordeliger. Hij werd in 2013 geïntroduceerd en is dus als tweedehands auto, waar de kop vanaf is, te koop. Peugeot zelf zegt van de 2008 dat hij het rijgemak heeft van de 208, de ruimte van de 208SW en de robuustheid van een SUV. Een (tweedehands) auto waar dit alles gecombineerd kan worden met zuinigheid, ruim voldoend aan alle milieueisen en schoonheid. Want dat mag van de 2008 gerust beweerd worden. Dat het gewoonweg een mooie auto is.

Extra's

De Peugeot 2008 biedt Grip Control, ESP, Park Assist, de Stop&Start technologie, een makkelijk bedienbaar 7 inch touch-screen met heel wat toepassingen, ABS, Anti Spin Regeling (ASR), elektronische remkrachtverdeling, noodremassistentie, front airbags, zijairbags en window airbags en Peugeot Connect SOS. Dankzij de 'sneeuwstand' biedt de auto, mits de juiste banden zijn gemonteerd, extra grip op de weg, waarbij het volgens sommigen lijkt alsof je "op rails rijdt". Gebruikers geven de auto een gemiddelde van 4 op 5 sterren op alle onderdelen. Dat geldt ook voor gebruikers die een tweedehands auto aangeschaft hebben. Het is een bijzonder aangenaam rijdende auto, die er voor zorgt dat je minder vermoeid bent, ook na langere ritten.

Conclusie

Soms is het goed om met een conclusie de beschrijving van een auto te beëindigen, want dat biedt een kort overzicht waarom de auto zo leuk of aan te bevelen is. Daarbij speelt het geen enkel belang hoe oud een auto is, of hij nieuw is of tweedehands. Een auto is of goed of niet goed. Of mooi of niet mooi. Bij de Peugeot 2008 is de conclusie dat het een hele mooie auto betreft, die ideaal is voor een gezin vanwege zijn ruimte en veiligheid. Hij reageert prima op de bestuurder en kan eventueel zelf ingrijpen mocht het om welke reden dan ook even mis gaan. De 2008 is zuinig en heeft ondanks de relatief kleine motor toch heel wat aan kracht. Wat te merken is bij een inhaalmanoeuvre. Hij is wat betreft weggedrag een van de beteren in zijn klasse, zo niet de beste. De 2008 is een waar succes te noemen en uitermate geschikt om als gezin of single gewoon van te genieten.