Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
citroen-c3-front

Citroën C3

1 / 4
citroen-c3-front
citroen-c3-side
citroen-c3-back
citroe -c3-interior

Sterke punten

Vrolijk design Afgesteld op comfort Goedkope basisprijs

Zwakke punten

Ergonomie infotainment Bediening handbak Opties doen prijs vlot stijgen

Citroen C3 Een overzicht

4,4 (80 Beoordelingen)

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Citroen C3, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:8.9 - 16.5s
Maximumsnelheid:155 - 198 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):83 - 165 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):3.2 - 7 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:3850 x 1667 x 1474 mm
Portieren:3 - 5
Kofferruimte:300 - 1289 liter
Aanhangergewicht:347 - 1115 kg

Citroën C3: Franse charmeur

Citroën bouwt haar derde generatie C3 op rond drie pijlers: design, comfort en budget. Het is dan ook geen verrassing dat dit in Europa één van de meest verkochte kleine auto's is. In 2020 kreeg de derde generatie C3 een facelift.

Interesse in een Citroën C3

Citroën C3 tweedehands auto
Citroën C3 nieuwe auto
Citroën C3 dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goeie redenen

  • De derde generatie C3 fleurt het straatbeeld op, ongeacht zijn uitvoering. Met dank aan de unieke styling, al even unieke (optionele) airbumps op de flank en felle koetswerkkleuren.

  • Citroën trekt resoluut de de kaart van comfort bij deze C3. Daardoor geen greintje sportiviteit in de ophanging. Wel extra zachte stoelen in het interieur en vergevingsgezinde dempers.

  • Het interieur van de C3 is een plezierige plaats om in te vertoeven dankzij de unieke styling en warme materialen.

  • Hoewel klein, tonen de 3-cilinder benzines in de C3 zich van hun meest enthousiaste kant!

Alle belangrijke gegevens over de Citroën C3 (SX/SY)

Motoren

Onder de kap van de derde generatie C3 kan je 3 verschillende motoren terugvinden die hun vermogen uitsluitend naar de voorwielen sturen Dieselrijders vinden hun gading bij een 1.5-liter viercilinder turbodiesel. Die levert 75 dan wel 100 pk. Vanaf de facelift in 2020 verdwijnt de instapdiesel van 75 pk en levert de 1.5 BlueHDi voortaan 102 pk. Een manuele zesbak is steeds standaard.

Bij de benzinemodellen is het een 1.2-liter driecilinder die de plak zwaait. Die levert zonder turbo 68 dan wel 82 pk (83 pk vanaf facelift in 2020) of 110 pk als turboversie. Vanaf 2020 verdwijnt de instapversie met 68 pk. Optioneel valt de versie met 110 pk te verkrijgen met automaat.

Afmetingen

Met zijn lengte van 3.99 meter, breedte van 1.74 meter en hoogte van 1.47 meter is de C3 een echt compacte auto. Geen parkeerplaats te klein, geen verplaatsing te groot voor deze Fransman.

Hoewel de C3 zo compact is vormgegeven, komt de auto qua koffervolume nog goed uit de veren. Met een inhoud van 300 liter moet hij niet onderdoen voor zijn voornaamste concurrenten.

Uitvoeringen

Citroën rijdt de derde generatie naar voren in 5 verschillende uitvoeringen. Tussen 2016 en 2020 werd de C3 geleverd als Live, Feel en Shine. Shine mag je daarbij zien als de topversie met een royale uitrusting, terwijl Live dient als een echte instapversie. Uitvoering Feel zoekt de gulden middenweg tussen budget en uitrusting.

Na de facelift spreekt Citroën van uitvoeringen You!, C-Series en Shine. Zoals vanouds blijft Shine de absolute topversie, You! wordt de nieuwe instapversie. Uitvoering C-Series speelt in op de modebewuste klant door bronzen accenten over het uiterlijk van de C3 te gieten.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

De catalogusprijzen van de Citroën C3 als vijfdeurs beginnen bij 16.730 euro (You!, 1.2 benzine) en lopen door tot 22.184 euro (Shine, 1.2 turbobenzine, automaat).

Op de tweedehandsmarkt presenteert de derde generatie C3 zich als een echt koopje. Al vanaf 9.000 euro vind je exemplaren van de eerste productiejaren.

Design-highlights en interieur

Met de derde generatie C3 pakt Citroën volop uit met haar nieuwe designtaal. Die laat zich kenmerken door zachte lijnen, opvallende airbumps en vrolijk vormgegeven interieurs.

Airbumps op de flank

Je hoeft nog maar één blik op de derde generatie C3 te werpen om door te hebben dat deze stadswagen het leven niet al te serieus neemt. Bolle lijnen, unieke airbumps op de flank (niet op de basisuitvoering) en frisse kleurcombinaties. In een zee van grijs is de C3 een welgekomen verschijning. De hogere uitvoeringen geven een accentkleur aan het dak terwijl de vanaf de facelift gelanceerde uitvoering C-series de C3 opfrist met knappe bronzen accenten.

Comfort boven alles

Het interieur van de C3 heeft één doel: passagiers met zo veel mogelijk comfort van punt A naar punt B brengen. Unieke zachte stoelen zijn het paradepaardje van de C3. Al mag hij gerust ook uitpakken met zijn mooi vormgegeven dashboard. Citroën toont dat je niet veel geld neer moet leggen om te kunnen genieten van een uniek interieur.

Rijhulp en veiligheid

Bij zijn debuut in 2016 kreeg de Citroën C3 een score van vier op vijf sterren op de Euro NCAP-crashtests. De stadswagen van Citroën pakt uit met de meest voornaamste veiligheidsnufjes. Denk maar aan cruisecontrole, parkeersensoren, noodremassistent en een rijstrookassistent. Het gros van die snufjes zitten evenwel in een optioneel safety pack.

Alternatieven

Hij mag dan wel één van de populairste stadswagens van Europa zijn, de Citroën C3 kent stevige concurrentie. Zo hebben we uit Frankrijk ook nog de Peugeot 208 en Renault Clio. Andere bekende rivalen zijn de Ford Fiesta, Opel Corsa, Volkswagen Polo en Seat Ibiza.

FAQ

Is de Citroën C3 ook bruikbaar buiten de stad?
De C3 komt met een rist pittige motoren die ook op lange trajecten goed uit de voeten kunnen. Daarnaast zorgt de comfortabele ophanging dat kilometers malen geen straf hoeft te zijn.
Is de Citroën C3 betrouwbaar?
De derde generatie C3 heeft relatief simpele en bewezen techniek aan boord. Dat zorgt uiteraard voor een verhoogde betrouwbaarheid. De 1.2-liter driecilinder benzine won verschillende jaren na elkaar de Engine Of The Year Award.

Meer informatie

Modellen