Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Renault Clio

Opvallend sportief en compact

De Renault Clio komt voort uit de economyclass van Renault en is op de markt gebracht als een compacte auto met een sportief design. Het eerste model uit deze serie is in 1991 van de band gerold en er zijn inmiddels meerdere generaties beschikbaar. De auto heeft in het eerste jaar dat deze op de markt is gebracht de prijs ´Auto van het Jaar´ gewonnen. De prijs werd voor de tweede keer toegekend in 2006. Het compacte model is ontstaan als opvolger van Renault 5 en de tweede generatie is in 1998 op de markt beschikbaar gekomen.Lees meer

Technische gegevens

58 - 220 PS

Vermogen

4.3 - 8.4 l/100 km

Verbruik (gecombineerd)

99 - 199 g CO2/km

CO2-uitstoot (gecombineerd)Meer informatie over het brandstofverbruik en CO2-uitstoot van nieuwe voertuigen kan worden geraadpleegd bij alle verkooppunten en op: www.febiac.be.

157 - 235km/h

Top snelheid

6.6 - 15.7s

van 0 tot 100 km/u

Toon technische gegevens

Alternatieve modellen

In 2005 volgde de derde generatie en in 2012 is de vierde generatie Renault Clio beschikbaar gekomen. Vanaf het moment van de introductie van de eerste auto uit deze serie is er sprake geweest van optimaal comfort, rijke standaarduitrusting en een luxe afwerking. Dat was bij de introductie in 1991 nogal opvallend en niet eerder vertoond bij dergelijke compacte auto´s. Dit is ook een reden dat de prijs ‘Auto van het Jaar’ werd toegekend. Dat werd overigens gevierd met het uitbrengen van een speciaal actiemodel in de vorm van Clio S. Een van de opvallende kenmerken is de compacte vorm en de zuinigheid. Deze kenmerken maken de auto perfect om te gebruiken in het stadsverkeer.

Technische gegevens Renault Clio

Renault Clio is een ergonomische en ruime stadsauto die uitgerust is met innovatieve technologieën. Bijvoorbeeld met de functionaliteit van Easy Park Assist, waarbij het parkeren plaatsvindt zonder de handen te gebruiken. Ook is er sprake van parkeersensoren om op een eenvoudige manier parkeermanoeuvres uit te voeren. De Renault Handsfree Card maakt het mogelijk om heel gemakkelijk de auto te openen, starten en af te sluiten. Op het gebied van veiligheid is de auto uitgevoerd met de beste technologieën. Er wordt optimale veiligheid geboden met onder meer de noodstopbekrachtiging. Deze treedt in werking als er plotseling geremd moet worden en hiermee wordt de remweg korter. De auto wordt tegenwoordig zowel in het model Hatchback als in het model Estate op de markt gebracht. De auto wordt met keuze uit verschillende motoren beschikbaar gesteld, zoals met een benzinemotor en met een dieselmotor. Bij de benzinemotor gaat het om een 899 CC Energy TCe met 90 pk. Dit is een zuinige motor die per honderd km ongeveer 4,3 liter verbruikt. De dieselmotor betreft een 1,5 liter Energy dCI 90 met 90 pk. Hierbij is er sprake van een gemiddeld verbruik van 3,2 liter per honderd km. De vierde generatie Clio biedt verder de keuze tussen handschakeling en het model met een automatische EDC-versnellingsbak die over zes versnellingen beschikt. Overigens is in 2013 de motor van Clio een 1.2TCe met 120 pk geïntroduceerd.

De nieuwe Clio is voorzien van een compleet multimediasysteem. Er is sprake van een 7 inch touchscreen multimediatablet om toegang te krijgen tot navigatie, radio en muziek. Het is tevens mogelijk om de multimediafuncties via de smartphone te bedienen door de app R&Go te gebruiken. De auto is verder voorzien van het Bose premium audiosysteem en beschikt over zes luidsprekers en over een subwoofer. Het interieur van het Hatchback is voorzien van een bagageruimte met inhoud van driehonderd liter. De Estate uitvoering biedt nog meer ruimte met een inhoud van 443 liter in de bagageruimte.

Verschil nieuwste model en voorgaande generaties

Het nieuwste model van de Renault Clio verschilt met voorgaande generaties in meerdere opzichten. De Clio beschikt tegenwoordig over geïntegreerde technologieën in de vorm van rijhulpsystemen. De Renault Clio heeft zowel qua design als interieur en toepassing van technologieën de nodige veranderingen ondergaan. De stoelen zijn ergonomisch gevormd en bieden meer comfort dan ooit. Als het donker wordt, gaat het licht van de koplampen automatisch aan en mocht het regenen dan doen de ruitenwissers vanzelf hun werk. De buitenspiegels zijn elektrisch inklapbaar en klappen automatisch in na het weglopen van de auto. Met betrekking tot de veiligheid zijn er eveneens verbeteringen doorgevoerd ten aanzien van voorgaande modellen.

De Renault Clio houdt bij het stoppen op een steile helling bijvoorbeeld de rem twee seconden lang in. Op deze manier kan er op een rustige manier worden weggereden op een steile helling. Verder is er sprake van een elektronisch stabiliteitsprogramma dat onveilige situaties detecteert. Bijvoorbeeld op het moment dat de auto de grip op de weg in een bocht dreigt te verliezen. Bij het mogelijk slippen wordt de remkracht verdeeld over de wielen, zodat een optimale wegligging wordt behouden. Vanaf 2009 heeft het model een grondige herziening gekregen met een nieuw design. Bijvoorbeeld met andere koplampen, vernieuwde achterlichten en nieuwe bumpers. Het interieur is vanaf dat moment eveneens sterk veranderd, waarbij de nadruk is gelegd op stijl, comfort en een modern karakter.

Meerdere modellen en prijsvarianten

De Renault Clio wordt in meerdere varianten op de markt gebracht en is in verschillende prijsklassen beschikbaar. Het model Clio Life behoort tot de goedkoopste uitvoeringen en wordt gevolgd door Clio Zen. Er is tevens een speciale Limited editie beschikbaar net als dat de auto in het model Intens wordt aangeboden. De prijzen variëren per model en iedere auto beschikt over unieke kenmerken. Zo beschikt het duurdere model Intens over LED Pure Vision koplampen die voorzien zijn van geïntegreerde dagrijverlichting. Er zijn nog meer modellen beschikbaar, zoals Bose en Initiale Paris. De bekleding van Initiale Paris is uitgevoerd in nappaleder en Bose beschikt over speciale TEP/Bose bekleding. Er is tevens een mogelijkheid om de Renault Clio uit te voeren met een nog sportiever design. Hiervoor is het Pack GT Line beschikbaar. Bij dit model is de focus gelegd op iedere aspect van de carrosserie, zoals buitenspiegelkappen, inzetstukken in de bumper voor en beschermstrips op onder meer de wielen en de achterspoiler.

Beoordelingen voor Renault Clio

269 Beoordelingen

4,3